24.09.2005.

Vapaj bistrookih

A kaj je s križaljkom?

Uredniče naš!

Kaj više nema križalke u Vašim-našim najboljim novinama?

Sančo

Odmorite se malo uz teška nagradna pitanja.

Bit će opet.

Urednik

24.09.2005.

Benzin poskupljuje - što je s vlakom?

Umjesto Samoborčeka d.o.o. - SAMOBORČEK!

U jeku poskupljenja benzina mene zanima (vjerujem i mnoge sugrađane) kada ćemo se konačno voziti vlakom? Što je do sada napravljeno po pitanju obnove Samobrčeka? Znamo da su najave bile javne i glasne, ali dalje od toga ništa. Čitajući o financijskim planovima, vidimo da stavka u proračunu ne postoji, a rečeno je da Grad Samobor sufinancira projekat. Je li moguće da od toga neće biti ništa? Koja je onda svrha tih najava i navodnih izdvajanja sredstava ostalih sufinancijaša? U što su ona do sada utrošena i kako to da građani o tome nisu informirani? Lijepo vas pozdravljam i željno očekujem odgovor

V. Štengl

Uskoro ćemo opet pisati o projektu željeznice Bregana - Samobor - Podsused. Nešto se ipak događa.

Urednik Robert Škiljan

24.09.2005.

Cijene javnog prijevoza više bez prethodnog upozorenja

Umjesto pojeftinjenja - poskupljenje!

Opet malo o "vrućoj" temi, i najbolnijoj u Samoboru, Samoborčeku i Autoturistu. Prošli tjedan se održao "neki" sastanak u našem Poglavarstvu o poskupljenju karata i pokaza naših "najmilijih" prijevoznika. Kružile su svakakve priče - da karta poskupljuje od 01.01.2006. ili 01.10.2005., da se na kraju ispostavi da je pojedinačna karta poskupila od danas, 19.09.2005. (usred mjeseca), bez ikakve najave ili barem kakvih obavijesti nalijepljenih na autobuse. Ušavši danas u autobus, umjesto 20 kn, platila sam 22 kn kartu do Zagreba. Kada sam upitala vozača (nisu oni krivi) gdje su obavijesti, kako usred mjeseca, dobila sam odgovor da je obavijest nalijepljena na onom njihovom kiosku na kolodvoru! Pa tko uopće ide tamo osim ako si ne treba kupiti pokaz!!!

Pitam se do kada će raditi idiote od nas?! Kakav je to način!? Voze nas u autobusima kao da smo stoka, a tako nas i tretiraju!!! Možda je vrijeme da se napravi poštena peticija i da ih se makne!

Vrijeme je da kažemo: DOSTA !!!

Ivana Ladišić

24.09.2005.

Odgovor direktora Samoborčeka na upit o razlozima povećanja cijene javnog prijevoza

Razlog poskupljenja: dramatično povećani troškovi poslovanja

Upravi Samoborčeka, odnosno direktoru Boži Grguriću, postavili smo nekoliko pitanja u vezi s nedavnim poskupljenjem cijene javnog prijevoza. Pitanja i odgovori razmijenjeni su pismenim putem.

Postavili smo tri pitanja:

1.) Uslijed čega je došlo do spomenutog poskupljenja?

2.) Zbog čega poskupljenje nije prije stupanja na snagu javno obznanjeno i pojašnjeno?

3.) Ima li ikakve mogućnosti da se u dogledno vrijeme smanji cijena javnog gradskog prijevoza (što su stranke vladajuće koalicije obećavale u predizbornoj kampanji)?

Odgovori:

U svezi s vašim dopisom, a vezano za poskupljenje javnog gradskog prijevoza, slobodni smo vam u interesu javnosti odgovoriti sljedeće:

Korekcija cijene javnog gradskog prijevoza uslijedila je nakon učestalih povećanja troškova poslovanja, koji bitno utječu na povećanje cijene usluge prijevoza. Od zadnjeg povećanja cijene usluga prijevoza, a koje je izvršeno tijekom mjeseca srpnja 2004. godine, gorivo je poskupjelo za nevjerojatnih 40,96%, s tendencijom daljnjeg porasta. Usporedno s cijenom goriva rasli su i drugi troškovi poslovanja i to u gotovo svim segmentima poslovanja (mazivo, rezervni dijelovi, održavanje i ostali troškovi, troškovi registracije, troškovi osiguranja i sl.).

Iz svih naprijed navedenih razloga bilo je neminovno povećanje cijene javnog gradskog prijevoza, s napomenom da su prijevoznici, kada se u obzir uzmu sve vrste karata, povisili cijenu svojih usluga za prosječno 9,23%.

Vezano za, u dogledno vrijeme, eventualno smanjenje cijene javnog gradskog prijevoza i to na način kako su to obećavale vladajuće stranke, ono prvenstveno ovisi o mogućnosti subvencioniranja pojedine kategorije putnika.

Ono što je svakako bitno napomenuti je da su u tijeku pregovori s Poglavarstvom Grada Samobora vezano za subvencioniranje srednjoškolskih, odnosno studentskih mjesečnih markica, pa se u tom smislu nadamo kako će cijena za srednjoškolce, odnosno studente s područja Grada Samobora u dogledno vrijeme biti niža.

Samobor, 19.09.2005.

Sa štovanjem,

SAMOBORČEK d.o.o. Božo Grgurić, direktor

Napiši pismo

A kaj je s križaljkom?

Umjesto Samoborčeka d.o.o. - SAMOBORČEK!

Umjesto pojeftinjenja - poskupljenje!

Razlog poskupljenja: dramatično povećani troškovi poslovanja

Arhiva 2005

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002