13.01.2005.

Drago Plečko oprostio se od nas

Zbogom, zbogom...

Poštovani uredniče,

Nakon što si na jednu moju zajebantsku rečenicu odgovorio cijelom kolumnom, zapravo panagirikom genijalnoj vlasti, jasno si dao do znanje "čiji si". No, moram, oko toga tko je lajao "protiv njih onda" reći da sam to bio ja, kao član HDZ-a, iz kojeg sam izašao 1998., upravo zbog lopovluka manjeg dijela ljudi dobro zaštićenih iz Zagreba. Inače, u tom sam periodu (1993-1997) bio BEZ POSLA i SOCIJALNOG OSIGURANJA, a zbog lajanja (to mi je u lice rečeno!) mi je uskraćeno već dogovoreno radno mjesto urednika Radio Samobora. Oni koji su "njih bespošteno kritizirali" (kričali po "Fontani", "Livadiću" i histerizirali na Gradskom Vijeću) su sada s NJIMA U KOALICIJI!Tvojih se kritičkih osvrta ne sjećam iz nijednih novina, a u to vrijeme nitko nigdje niti nije mogao pisati takve osvrte. Toliko zbog istine! Inače, nikada nisam dobio nijedan kredit niti najmanji honorar dok sam bio u HDZ-u.

Nasilnim naturanjem ambicija koje imam u politici (nisam se kandidirao ni na lokalnom ni županijskom planu) zgodna je prilika da se ubaci da je "jedna gospođa" rekla za nas (DC) "radi se o hrpi lažljivaca i patoloških lopova - političara"! Fenomenalno. Za Filipca, HDZ-ovce, HNS-ovce to nisam nikada čuo! Ali, baš se sjećaš te jedne, jedine rečenice na račun DC-a. Konjunkturno je kad pogledaš na tabelu popularnosti.

Izvrsno pamtiš zgradu Suda koja sa mnom nema veze, ali ne pamtiš legendarnih 25% KOJI NIKADA NISU IZVRŠENI, NI JEDNO OBEĆANJE OD SVIH ČETIRI.

Suda se sjećaš, ali, gle, Galerije Prica ne. Ni sportske dvorane, ni niza komunalnih i humanitarnih akcija koje su ovih dana opet u modi. Uoči izbora.

Kako mi je ovo zadnje javljanje u svim smislovima riječi (uključujući moju kolumnu), jer meni osobno ništa ne fali pa ne znam zašto da se zbog drugih uopće pjenim i svađam, unaprijed obavještavamn druga/drugaricu zaduženu/og za javljanja pod puno ženskih imena da mi na pamet ne pada nikakvo polemiziranje.

Loši Domazetu možeš samo skinuti kapu, jer su se do sada sva njegova predviđanja ispunila. A najno vije vijesti govore da Hrvatska u EU ulazi ZADNJA.

Konačno, uprkos mojoj dugogodišnjoj želji da se vrati Samoborček (uništili su ga neki koji su do nedavno bili na vlasti!)i klinci mi se kupaju u Šmithenu, opterećenja koja čekaju Vladu NAKON IZBORA su tolika da će se golema većina projekata jednostavno istopiti i pokazati preteškima za Hrvatsku. Što ne znači da ne bismo već trebali podijeliti imena zaslužnih tim projektima i budućim velebnim zdanjima.

Zbogom. Sada ćete, hvala Bogu, imati dosta vremena odmoriti se od mene i snivati sanak pun lijepih stvari koje na vas čekaju tu, odmah iza ugla. A ja ću se također lijepo odmoriti i pozabaviti korisnijim stvarima za koja sam kvalificiraniji nego vjekovne mudrosti dolaženja na vlast i poziciju bez znanja, škole i s kriminalnim dosijeom.

Drago Plečko

13.01.2005.

Samo kriminalci skrivaju otiske svojih prstiju!

Pamflet s čarapom na glavi

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

vjerojatno ste se i vi ovih dana pitali tko vam je to poštom poslao neobičnu i k tome nepotpisanu pamflet - čestitku “povodom 762. rođendana Grada Samobora”. S čarapom na glavi Nepoznati Netko u formi tobožnjih pitanja, a zapravo tvrdnji tipa “ZNATE LI?!”, iznosi čitav niz optužbi zbog nepravilnosti, nezakonitosti i nemoralnosti u upravljanju Gradom Samoborom. Pri tom se Nepoznati Netko u nedostatku argumenata služi floskulama optužujući LS (Liberalnu stranku Samobora) za sudjelovanje u “koalicijskim farsama i trulim kompromisima”. Nepoznati Netko, iako skriven iza krinke anonimnosti, nema hrabrosti otvo-reno navesti imena gradskih dužnosnika koje optužuje za sukob interesa i korumpiranost. Ali čini to i smišljeno, ne bi li stvorio dojam kolek-tivne odgovornosti u izjednačavanju krivnje četiriju stranaka, pa time među njima i Libe-ralne stranke Samobora. Očito je namjera Nepo-znatog Nekog da, u nedostatku argumenata za svoje optužbe, barem poprska blatom insinua-cija samoborsku Liberalnu stranku. Čini to jer ga Liberalna stranka najviše žulja u političkoj kampanji za predstojeće lokalne izbore, koji su ovim pamfletom anonimusa očito počeli. Pritom anonimni pisac svjedoči svoju pravdoljubivost, moral i poštenje, kršeći zajedno s tiskarom Zakon o javnom informiranju, jer nigdje na letku nije označen niti izdavač niti tiskara.

Svojedobno je naš hrvatski velikan, pjesnik, filozof i političar, ali i osnivač i prvi predsjednik Liberalne stranke VLADO GOTOVAC rekao:

“Ja ne vjerujem u mišljenje bez lične zamjeni-ce JA. Samo kriminalci skrivaju otiske svojih prstiju!”

Kako znakovito i u ovom slučaju! Ali, koliko god se skrivali otisci prstiju i po mirisu se osjeća otkud vjetar puše – ZNA SE.

LIBERALNA STRANKA SAMOBOR

Napiši pismo

Zbogom, zbogom...

Pamflet s čarapom na glavi

Arhiva 2005

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002