04.07.2022.

18. Samobor Jazz Festival

Gradska glazba proslavila dvije velike obljetnice

U Galeriji Prica je u srijedu, 29. lipnja, svečanim otvorenjem i koncertom pijanista, aranžera i skladatelja Zvjezdana Ružića, počeo 18. Samobor Jazz Festival.

Okupljene ljubitelje jazza uvodno je pozdravio idejni začetnik i osnivač festivala, tajnik Gradske glazbe Samobor Dubravko Mihalinec, izrazivši zadovoljstvo što je festival preživio i ulazi u "ozbiljne" godine te već dugo slovi kao neizbježno okupljalište eminentnih domaćih i stranih jazz glazbenika.

Čestitke na punoljetnosti ovog festivala, kao i za 215. rođendan samoborske Gradske glazbe, uputili su organizatorima načelnica Sektora za razvoj kulture i umjetnosti u Ministarstvu kulture i medija Irena Kregar Šegota, predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije i gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot, a otvorenju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i privremeni gradski pročelnik za društvene djelatnosti Ivan Silvio Žugaj.

Uslijedio je koncert Zvjezdana Ružića, koji je premijerno za samoborsku publiku izveo skladbe sa svojeg nedavno predstavljenog novog albuma Inspiration.

U petak, 1. srpnja, u samoborskom kinu nastupio je Vedran Ružić sa svojim multidisciplinarnim projektom 6 metara, sljedeće večeri na Trgu kralja Tomislava predstavio se Croatian Jazz Orchestra pod ravnanjem Silvija Glojnarića s vokalnim solistom Simonom Marlowom, a u nedjelju, 3. srpnja, završnog dana festivala održana su dva koncerta - jutarnjom matinejom Samoborce i brojne goste razveselio je oktet Swing Again, dok je večer tradicionalno pripala Gradskoj glazbi Samobor i već spomenutom gostu Simonu Marlowu.

M.K.

FOTO: Glasnik i facebook Gradske glazbe Samobor

 
04.07.2022.

U samoborskoj Gradskoj knjižnici pogledajte izložbu ilustracija mlade splitske autorice Mihaele Erceg

Jednostavne i efektne ilustracije svakodnevnog života

Tijekom ljetnih mjeseci, od srpnja do kolovoza, u Gradskoj knjižnici Samobor u izlozima Odjela za odrasle možete pogledati izložbu ilustracija mlade splitske autorice Mihaele Erceg iz njezine knjige Knjiga godine: Di si bija ovih dana?

Knjiga je zbirka strip-karikatura nastala na temelju projekta "Na Dobro Van Doša".

U knjizi autorica svakodnevno crtežom komentira svjetske datume i tijekom 365 dana bilježi razne manje ili više poznate datume.

U svojim ilustracijama Mihaela pokušava uhvatiti one svakodnevne sitne trenutke, a čitava je knjiga napravljena kao svojevrsni kalendar ispunjen specifičnim dalmatinskim humorom i urnebesnim komentarima.

Jednostavne i efektne ilustracije za svaki dan u godini Mihaela Erceg začinila je dozom autentičnog splitskog humora i tako nam pokazala da obilježavanje plaženja jezika, wc papira ili šlaga može biti sasvim normalno i uobičajeno.

Zavirite u izloge Odjela za odrasle samoborske knjižnice tijekom ljeta i upoznajte Mihaelu Erceg.

A uvijek možete posuditi i knjigu.

D.R.

 

18. Samobor Jazz Festival

U samoborskoj Gradskoj knjižnici pogledajte izložbu ilustracija mlade splitske autorice Mihaele Erceg

Arhiva 2022

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002