27.11.2020.

Nova izložba članova samoborskog Ogranka Matice hrvatske u Komunalcu

Izbor radova s ovogodišnjih likovnih kolonija

U predvorju poduzeća Komunalac d.o.o. Samobor do 29. siječnja može se razgledati izložba likovnih radova članova Ogranka Matice hrvatske Samobor nastalih ljetos u lipnju na 22. likovnoj koloniji u Grabru na Žumberku te na likovnoj koloniji u Taru početkom srpnja, koja se održava u suradnji sa Zakladom Zlatko i Vesna Prica.

Zbog epidemioloških mjera kojima se ograničavaju okupljanja otvorenja izložbe nije bilo, a građani ju mogu pogledati u uredovno vrijeme Komunalca, od 7 do 15 sati od ponedjeljka do petka do kraja siječnja 2021. godine.

Kao i svake godine, žumberački biskupski vikar Mile Vanešić samoborske je umjetnike velikodušno primio i ugostio u staroj školi u Grabru pored crkve sv. Ivana Krstitelja, gdje su u predivnom okruženju i nastala ova djela živih i nježnih tonova koja odišu žumberačkom ljepotom. Sudionici ovogodišnje likovne kolonije na Žumberku bili su članovi Likovnog odjela samoborskog Ogranka Matice hrvatske: Tatjana Antolin, Đurđica Debogović, Blanka Klemar Prša, Grozdana Korpar, Milan Kuhar, Vlasta Mažuranić, Nevenka Miklenić, Željko Nemec, Zdenka Resar, Maja Šmit, Milan Stunja, Snježana Zakanj Radovanić i Mirjana Žegarac.

Na likovnoj koloniji u naselju Tar u Istri, u kući pokojnoga umjetnika Zlatka Price, sudjelovalo je samo šest članova Likovnog odjela MH: Grozdana Korpar, Nevenka Miklenić, Željko Nemec, Zdenka Resar, Maja Šmit i Snježana Zakanj Radovanić, uz upraviteljicu Zaklade Maricu Jelenić, koja im je u svakom trenutku bila velika podrška. Inspiracije i volje za slikanje umjetnicima nije nedostajalo, a svi se nadaju kako će i sljedeće godine moći ostvariti ove tradicionalne likovne kolonije na Žumberku i u istarskom Taru.

M.K.

 
27.11.2020.

Izložba radova članova Likovne udruge Hobby art

Sve dimenzije boja

U izlozima Gradske knjižnice Samobor, na Odjelu za odrasle, izloženi su likovni radovi članova Likovne udruge Hobby art.

Izložba je nazvana Boja i dimenzije boja, a autori su svoj interes usmjerili na osnovne boje i stvaranje svih drugih boja i njihovih nijansi, barem onih koje su vidljive našem oku.

Tako ovom izložbom članovi udruge Hobby art predstavljaju jedinstvene slike koje su nastale od osnovnih boja, a slike ostavljaju magičnu i snažnu privlačnost između promatrača i djela.

Izložbu možete pogledati od 26. studenoga do 13. prosinca, a radove izlažu: Verica Brunski, Branka Čelar, Božica Danon, Irena Fratrić, Ljudmila Gabrić, Stephanie Jakopec, Neda Jelenić, Jožica Kalin, Dijana Koren, Iva Kuhar, Milan Kuhar, Blanka Klemar Prša, Biserka Ladišić, Ivan Markanović, Biserka Mihaldinec, Marija Mišetić, Tatjana Novak, Tamara Panđić, Jadranka Pavlin, Ruža Rančić, Josipa Regvat, Diana Serdar, Dagmar Vidović i Mirjana Žegarac.

Više o izložbi možete pročitati u katalogu izložbe kojeg možete zatražiti u Gradskoj knjižnici Samobor kod dežurnih knjižničara.

I.H.

 

Nova izložba članova samoborskog Ogranka Matice hrvatske u Komunalcu

Izložba radova članova Likovne udruge Hobby art

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002