03.06.2016.

Koncerti u povodu Dana glazbene škole Ferdo Livadić

Škola se predstavila u najboljem izdanju

Glazbena škola Ferdo Livadić i ove je školske godine, 2015./16., proslavila Dan škole (službeno je to 30. svibnja, u povodu dana rođenja skladatelja Ferde Livadića, čije ime nosi naša glazbena škola) nizom od pet koncerata u raznim koncertnim prostorima u Samoboru i Zagrebu. Na spomenutim su koncertima nastupali gotovo svi učenici i predstavili se svi odjeli Glazbene škole (odjel za klavir, harmoniku i udaraljke, gudački, puhački, te odjel za glazbenu teoriju, solo pjevanje i orgulje), a u pripremi su sudjelovali svi nastavnici škole.

Prvi koncert održan je u franjevačkoj crkvi Marijinog Uznesenja u Samoboru, u ponedjeljak, 23. svibnja, u 20 sati. Od učenika solista nastupili su orguljašica Mateja Radoš, gitarist Borna Dekanić, mezzosopranistica Marija Osterugnjaj i flautistica Nikolina Hapač. Od komornih sastava nastupila su dva dua: Nikolina Hapač, flauta i Paula Fabek, klavir, te Agata Živoder, saksofon i Mateja Radoš, orgulje. Uz dua nastupio je i trio u sastavu Josipa Regović i Sarah Puškaš, violine i Danijela Bošnjak, orgulje. Veći dio programa ovaj je puta bio posvećen i ansamblima: Mlađi gudački orkestar GŠ (dirigent Adam Vidović), Tamburaški orkestar GŠ (dirigentica Petra Vojvodić), Dječji zbor GŠ uz pratnju ansambla (dirigentica Stanka Košćak, ansambl - violine: Tanja Felja, Josipa Regović, Lucija Sokač i Petra Barbarić, violončelo: Fabijan Košćak, flauta: Klara Debeljak i klavir: Sven Brajković), uz završnu točku – Mješoviti komorni zbor GŠ (dirigentice: Tatjana Gaćeša, nastavnica i Petra Nikolić, učenica teorijskog odjela, klavirska pratnja: Danijela Bošnjak i Tatjana Gaćeša).

Drugi koncert u nizu održan je u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, u utorak, 24. svibnja, u 20 sati. Kao solisti nastupili su sljedeći učenici – klavir: Sven Marđetko, Ana Fegić, Danijela Bošnjak i Lucija Vitko, kontrabastist Luka Krištofić, violina: Katarina Slavulj, Klara Sijarto, Michael Heaton i Sarah Puškaš, tamburaš Davor Peter (brač), klarinet: Mara Zadro i Jan Plevko, flauta: Lena Gojković i Barbara Medved, te saksofonist Lovro Pajić. Od komornih sastava nastupio je klavirski duo: Lara Marušić i Barbara Jelić, te trio: Lucija Sokač, violina, Luka Krištofić, kontrabas i Lucija Vitko, klavir. Koncert je zaokružen nastupom Starijeg gudačkog orkestra glazbene škole (dirigent Adam Vidović).

Treći koncert, u srijedu, 25. svibnja, u 17 sati, po drugi je puta održan u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Kao učenici solisti nastupili su trubač Jakov Prpić, violina: Helena Hajtok, Mia Franceković, Maks Prpić, Lucija Sokač i Josipa Regović, klavir: Ana Botić, Ema Štrbac i Sven Brajković, sopranistica Ana Gross, saksofon: Tomo Štrbac i Matea Mihalić, gitaristica Marija Crljen, tamburašica Petra Stanec (bisernica), udaraljkaš Franko Štrbac (vibrafon) i flautistica Lara Stipaničev. Od komornih sastava je nastupio trio: Sven Klak, violončelo, Ana-Maria Klasan, klarinet i Klara Hržić, klavir i dva kvarteta: Michael Heaton, violina, Dorjan Pondeljak, harmonika, Patrick Vlahović, bajan i Marko Rajtora, bason, te kvartet saksofona: Jan Tominić, sopran, Tomo Štrbac, alt, Lovor Pajić, tenor i Anton Pavić, bariton. Posljednja točka večeri pripala je Puhačkom orkestru GŠ kojim je ravnao dirigent Mario Magaš.

Posljednja dva koncerta u nizu održala su se u petak, 27. svibnja, u 18 i 20 sati u Galeriji Prica u Samoboru. Na prvom koncertu publici su se predstavili učenici Osnovne glazbene škole uz iznimku klaviristice Lee Kralj (1. sr.). Kao solisti nastupali su sljedeći učenici – klavir: Lea Ban, Tara Bartaković, Lea Novosel, Janja Gašić, Ida Marušić, Lucija Smolković, Ema Šujster i Lea Kralj, violina: Rea Vuković i Patricija Prosoli, kontrabasist Marin Škiljan Konosić, violončelo: Eva Jandrašek, Leon Hrastnik i Dina Čajević Glojnarić, tamburašica Antonija Razum (biserica), harmonikaš Vid Bartolec i violistica Tara Reder. Prvi koncert je zaokružio kvartet klarineta: Nela Bošnja, Jakov Jagodić, Veronika Maros i Arwen Farlan.

Na drugom koncertu u Galeriji Prica kao gosti nazočili su Juro Horvat, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti te prof. Denis Goldin iz Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov iz Pule. Na početku slavljeničkog koncerta sve nazočne je pozdravila ravnateljica GŠ Zdenka Merčep, a učenicima i školi sreću u daljnjem radu je poželio i Juro Horvat. Kao solisti nastupili su flautistica Klara Debeljak, klavir: Fabijan Košćak, Nora Kajmić-Jukić i Paula Dužanec, violina: Jana Pelikan, Tanja Felja i Petra Barbarić, violončelo: Sven Klak i gost Jelena Magdalena Šarić (bivša učenica GŠ), gost hornist Vice Kunjašić (GŠ Ivan Matetić Ronjgov iz Pule, nastavnik: Denis Goldin), harmonikaš Dominik Križetić, saksofonist Jan Tomonić, udaraljkaš Luka Ivir (marimba), klarinet: Ana-Maria Klasan i Antonio Uremović, te mezzosopranistica Anthea Barać. Posljednja točka slavljeničkog koncerta pripala je kvintetu tambura kojeg čine Marko Blašković, bisernica, Ana Mezdić, brač, Davor Peter, čelović, Davor Ban, čelo i Fran Slogar, berda.

Kao i proteklih godina, presjek rada GŠ Ferdo Livadić, kao i kvaliteta i raznovsnost predstavljenih koncertnih programa naišli su i ove godine na velik odaziv publike u koncertnim prostorima Samobora i Zagreba, sa željom da se nastavi kvalitetni razvojni put ove institucije i sljedeće školske godine.

Antonija Petrić

FOTO:

- Mješoviti zbor u franjevačkoj crkvi

- Kvartet gitara u Galeriji Prica

 

Koncerti u povodu Dana glazbene škole Ferdo Livadić

Arhiva 2016

2020

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002