20.05.2016.

Premijerno izvedena nova predstava PAX-ovaca - Amaterskog kazališta POU Samobor

I ovacije publike su stvar mozga i razumijevanja

Ni trema, ni strah da će dvorana samoborskog kina biti poluprazna, ni loše vrijeme, ni stresovi proteklih mjeseci dok se stvarala predstava, ni prosječne ocjene dobivene na smotri u Buševcu, nisu spriječili PAX-ov deseterac da u četvrtak, 19. svibnja, ne zablista pred domaćom publikom sa svojom novom predstavom Procesi.

Početna trema brzo je nestala, samoborsko kino bilo je gotovo puno, kiša je prestala, Buševec je ostao tamo gdje mu je i mjesto, pa su naši kazališni amateri imali sve uvjete da ponovno razmaze svoju publiku i pokažu što sve mogu izvesti na "daskama koje život znače", na koje ih je prije više od desetljeća "navukao" Miroslav Burić.

Procesi su drukčiji. Svi likovi, koji to zapravo nisu, žive, životare, izlaze povremeno na površinu, stvaraju nam probleme ili radost, čuče cijeli život u svakome od nas. Procesi su to našeg mozga, kojima je povremeno teško upravljati i biti zadovoljan istima, ali nas čine ljudima i određuju kao pojedinca. Cijeli taj koloplet sjećanja, strahova, morala, ega, pameti, ideja, seksualnosti, emocija i prateće nijanse kompletnosti i kompleksnosti ljudskog bića vidjeli smo u Procesima.

Samoborci su svoje rekli uz gromoglasan pljesak i ovacije kojima su počastili glumce pa je za vjerovati da će i ova predstava zaživjeti i doživjeti još brojne izvedbe.

Procesi su autorski projekt Amaterskog kazališta PAX, s time da režiju ovaj puta potpisuje PAX-ovac Vjekoslav Leonard Prčić, scenografiju i kostime osmislila je, kao i za prethodnu, vrlo hvaljenu i nagrađivanu predstavu, Lana Predojević, produkciju je odradilo Pučko otvoreno učilište na čelu s Vesnom Burić, dok su za tehniku bili zaduženi Vjekoslav Brunović i Damir Vraneković.

Samoborsku premijeru PAX-ovci su proslavili uz tortu, šampanjac i, što je još ljepše, s brojnim Samoborcima i prijateljima, sada već fanovima našeg amaterskog kazališta.

M.K.

 

Premijerno izvedena nova predstava PAX-ovaca - Amaterskog kazališta POU Samobor

Arhiva 2016

2020

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002