22.03.2016.

Svjetski dan poezije u Gradskoj knjižnici Samobor

Stihovi za sve uzraste

Svjetski dan poezije u Gradskoj knjižnici Samobor

Svjetski dan poezije, koji se obilježava 21. ožujka, i ove je godine obilježen u Gradskoj knjižnici Samobor. Već od jutra se na Dječjem odjelu čitala poezija djeci koja su dolazila na proljetne radionice, potom su knjižničari dijelili poeziju na glavnom samoborskom trgu, a sve se završilo na Odjelu za odrasle uz večer poezije. Toploj i ugodnoj poetskoj atmosferi doprinijeli su pjesnici i interpretatori, iako je bilo malo posjetitelja.

Večer poezije ″odradili″ su samoborski pjesnici ogranka Matice hrvatske: Vlasta Mažuranić, Nada Bošković, Zlata Bujan-Kovačević, Zvonko Jurčević i Milan Žegarac, zatim mlade snage amaterskog kazališta PAX: Mateja Librić, Maja Ivčić, Ines Ibrišević, Kristina Šoić, Zvonimir Kufek i Marko Franceković te Maja i Goran Klisurić, koji su cijelu večer upotpunili glazbom.

D.R.

 
22.03.2016.

Velik uspjeh učenika GŠ Ferdo Livadić na 54. regionalnom i državnom solističkom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

U Samobor stigle brojne nagrade

Velik uspjeh učenika GŠ Ferdo Livadić na 54. regionalnom i državnom solističkom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Mladi samoborski glazbenici, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić, s velikim su uspjehom nastupili na 54. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo u Zagrebu od 11. do 19. ožujka ove godine. Njih petnaest, svaki u svojoj disciplini (udaraljke, klarinet, saksofon, violina), prošlo je već niz audicija te su nakon regionalnog natjecanja s prvim nagradama izborili plasman na državno.

Prilika je da navedemo i ostale naše učenike i njihove mentore po disciplinama, koji su također s velikim uspjehom nastupili na regionalnom natjecanju, ali se nisu plasirali na državno, a to su: Lara Stipaničev, Klara Debeljak, Lena Gojković na flauti (mentorica: Ivana Štrbac), Veronika Maros, Jan Plevko na klarinetu (mentorica Vesna Radinčić), Tomo Štrbac na saksofonu (mentor Tomislav Žužak), Jakov Prpić na trubi (mentor Mario Magaš), Edin Bećiri, Mislav Lipovčić na trombonu (mentor Nenad Grahovac), Eva Jandrašek na violončelu (mentorica Nikolina Tičinović Čavrag) te Marko Rajtora na harmonici (mentorica Marina Flanjak).

Jedan od parametara izvrsnosti GŠ Ferdo Livadić očituje se već godinama na nastupu završnog koncerta svih natjecatelja. Naime, na tom koncertu mogu nastupiti samo oni natjecatelji koji su apsolutni pobjednici u svojoj disciplini i kategoriji. U prepunoj velikoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu ove je godine svoju izvrsnost pokazala i dokazala Ana-Maria Klasan (disciplina drvenih puhača-klarinet), mentorice prof. Vesne Radinčić. Ujedno nam je žao što na programu nije bilo mjesta za još jednog drvenog puhača, ovogodišnjeg apsolutnog pobjednika cjelokupnog natjecanja, s osvojenih maksimalnih 100 bodova, a to je naš mladi saksofonist Jan Tominić, učenik 5.r OGŠ u klasi prof. Tomislava Žužaka. Jan će stoga, za nagradu, predstavljati našu školu u Puli na njihovoj obljetnici u povodu Dana škole.

Istaknimo da svake godine raste broj učenika koji nakon regionalnog odlaze na državno natjecanje pa se GŠ Ferdo Livadić svojim marljivim učenicima i profesorima svrstala u sam vrh hrvatskog glazbenog školstva po broju nagrada.

Budući da su na državnom natjecanju postigli izvrstan uspjeh i time na dostojan način predstavili svoju školu i naš Samobor, na ovim ih stranicama predstavljamo pojedinačno s imenima mentora, korepetitora, po disciplinama i nagradama.

Z.M.

FOTO: Ana-Maria Klasan na završnom koncertu

REZULTATI

SAKSOFON:

Jan Tominić - II. kategorija - I. NAGRADA

Lovro Pajić - II. kategorija - II. NAGRADA

Agata Živoder - V. kategorija - II. NAGRADA

Nastavnik: Tomislav Žužak, prof.

Uz klavir: Robert Batelić, prof.

KLARINET:

Ana-Maria Klasan - II. kategorija - I. NAGRADA

Nela Bošnjak - I. kategorija - II. NAGRADA

Nastavnica: Vesna Radinčić, prof.

Uz klavir: Antonija Kosić, prof.

Lucija Bošković - IV. kategorija - I. NAGRADA

Antonio Uremović - IV. kategorija - II. NAGRADA

Mara Zadro - I. kategorija - II. NAGRADA

Nastavnik: Mihael Paar, prof.

Uz klavir: Robert Batelić, prof.

UDARALJKE:

Vito Čretni - I. kategorija - II. NAGRADA

Franko Štrbac - II. kategorija - II. NAGRADA

Luka Ivir - III. kategorija - II. NAGRADA

Janko Adamek - IV. kategorija - II. NAGRADA

Nastavnik: Goran Gorše, prof.

Uz klavir: Robert Batelić, prof.

VIOLINA:

Petra Barbarić - III. kategorija - II. NAGRADA

Nastavnica: Zdenka Japec, prof.

Uz klavir: Lucija Stanec, prof.

Tanja Felja - III. kategorija - II. NAGRADA

Maks Prpić - III. kategorija - III. NAGRADA

Nastavnica: Martina Razum, prof.

Uz klavir: Antonija Kosić, prof.

 

Svjetski dan poezije u Gradskoj knjižnici Samobor

Velik uspjeh učenika GŠ Ferdo Livadić na 54. regionalnom i državnom solističkom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Arhiva 2016

2021

2020

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002