30.04.2007.

Koncert gitare i mandoline u Samoborskom muzeju

40 godina uz glazbu

Koncert gitare i mandoline u Samoborskom muzeju

U utorak, 24. travnja, održan je u Samoborskom muzeju koncert pod nazivom "Mandolina i gitara romantika". Bilo je to muziciranje dua Corde kojeg čine Josip Orešković, student mandoline na konzervatoriju u Padovi i koji iza sebe ima već dugogodišnji glazbeni staž u Orkestru mandolinista i gitarista Ognjen Prica u Zagrebu, te Ambrozije Puškarić, koji je diplomirao gitaru u klasi prof. Istvana Römera, a student je 4. godine pjevanja u klasi prof. Ljiljane Molnar Talajić.

Duetu se priključila i sopranistica Ksenija Sanjković, koju je naša publika već slušala na koncertima diplomanata klase prof. Molnar Talajić.

Na programu su bile skladbe Calaca, Dvoraka, Griega, Farrauta i Puccinia. Burnim pljeskom nagrađeni glazbenici izveli su još dva dodatka.

Bio je to još jedan u nizu koncerata kojim Samoborski

muzej obilježava 4o. godišnjicu održavanja koncerata u

svom prostoru.

Ivanka Brekalo

 
30.04.2007.

U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Lugu održan je koncert učenika solo pjevanja i Mješovitog zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

Vidljiv rezultat višegodišnjeg truda

U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Lugu održan je koncert učenika solo pjevanja i Mješovitog zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

U nedjelju, 22. travnja, u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom održan je koncert učenika solo pjevanja i Mješovitog zbora Glazbene škole Ferdo Livadić Samobor.

U prvom dijelu koncerta nastupili su učenici solo pjevanja prof. Branke Cvetković: Marija Maltarić, Ida Mauko, Petrunjela Burin, Mihael Cipek, Lidija Kedmenec, Marija Blažek, Matea Mužinić i Maja Cipek, te Mia Kovač i Ozana Lehpamer kao solistice uz zbor, a kao korepetitorica na glasoviru ih je pratila prof. Tina Klak. Programski je ovaj dio koncerta pružao raznovrsnost glazbenih stilova i žanrova duhovne i svjetovne popijevke baroka (Durante, Scarlatti, Caldara, Stradella, Vivaldi), romantike (Schumann, Schubert) te hrvatske glazbene moderne (Hatze).

Drugi dio koncerta pripao je izričaju zborske glazbe, počevši sa srednjevjekovnim gregorijanskim koralom Rorate caeli, kojeg je izvela Ženska schola cantorum GŠ, a uslijedile su crkvene skladbe o. Kamila Kolba, G. Fauréa, W.A. Mozarta, gospeli te bezvremeni hit Edelweiss iz filma Moje pjesme, moji snovi R. Rodgersa, sa solisticom Mijom Kovač. Uz dirigenticu prof. Tatjanu Gaćeša, dirigirali su i učenici iz njene klase: Kristina Roščak, Tatijana Lenart i Filip Prelec, a kao korepetitorice nastupile su također učenice: Andrea Gelemanović (u klasi prof. Marijete Zdunić-Knotek) i Sara Glojnarić (u klasi prof. Davora Lahnita). Koncert je zaključen temperamentnom izvedbom dvaju stavaka iz Mise Criolle (1967.) A. Ramíreza, gdje su se uz zbor posebice istakli i solisti: Ozana Lehpamer - sopran, Sara Glojnarić - čembalo, te trojica udaraljkaša iz klase prof. Gorana Goršea: Filip Merčep, Nicolas Sinković i Luka Pešutić. Publika Luga Samoborskog svoje je zadovoljstvo koncertom pokazala nesebičnim pljeskom i kao nagradu dobila još dvije zborske točke za dodatak.

Mogućnost da učenici GŠ u okviru cjelovečernjeg koncerta izvan svoje škole pokažu rezultate višegodišnjeg truda i rada na njegovanju vokalnog izričaja pružili su im vlč. Damir Bačun te župljani, koji su bili odlični domaćini za vrijeme, a i nakon koncerta, priredivši učenicima i njihovim gostima druženje uz domjenak.

Tatjana Gaćeša

U Galeriji Prica nastupili učenici Srednje glazbene škole Ferdo Livadić

U nizu koncerata učenika Srednje glazbene škole Ferdo Livadić uslijedio je još jedan glazbeni događaj, ovaj put u Galeriji Prica, u petak 27. travnja.

Prije koncerta riječ o životu i radu, na taj dan preminulog, maestra Mstislava Rostropoviča izrekao je Branimir Hutterer, također violončelist i profesor tog instrumenta u glazbenoj školi. Uslijedio je koncert na kojem su muzicirali učenici solo pjevanja Silvija Vučković, Matea Mužinić, Mihael Cipek, Ozana Lehpamer, glasovira Nina Opašić i Nina Savić, trube Ivan Župančić, violončela Jelena Šarić i Anja Zemljak, udaraljki Nikolas Sinković, saksofona Lovro Merčep i klarineta Petar Paar.

Raznolikim i izvrsno uvježbanim programom oduševili su publiku koja je velikim pljeskom svakog izvođača pozivala po nekoliko puta na zasluženi naklon.

S.S.

FOTO: Nina Opašić, II. razred Srednje glazbene škole

 
30.04.2007.

Nastavljen Ciklus koncerata u Galeriji Prica

Mladi, ali vrhunski

Nastavljen Ciklus koncerata u Galeriji Prica

u Ciklusu koncerata u Galeriji Prica nastupili su 26. travnja mladi glazbenici Tomislav Ištok i Petra Gilming.

Violinist i pijanistica održali su recital na kojem su se predstavili izvođenjem djela Schumanna, Sarasatea i Saint-Säensa.

Ištok je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji 2001. godine, a magistrirao je 2005. u klasi prof. Gorana Končara. Stalni je član Zagrebačke filharmonije. Pijanistica Petra Gilming je diplomirala 2000. u klasi prof. Vladimira Krpana. Oboje su osvajači brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Samoborska je publika predanom pozornošću upijala svaki zvuk ovog mladog uigranog dvojca te ih s oduševljenjem ispratila na kraju koncerta.

T.M.

 

Koncert gitare i mandoline u Samoborskom muzeju

U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Lugu održan je koncert učenika solo pjevanja i Mješovitog zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

Nastavljen Ciklus koncerata u Galeriji Prica

Arhiva 2007

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002