20.04.2007.

Izložba radova bivših učenika OŠ Samobor

Zahvale umjetnicima i učiteljima

Izložba radova bivših učenika OŠ Samobor

Uoči središnje proslave 50. godišnjice OŠ Samobor 27. travnja, u Samoborskom je muzeju postavljenja izložba radova bivših učenika te škole. Izložbu su kratkim prigodnim govorima otvorile ravnateljica škole Vesna Lokner-Kralj i zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić, zahvalivši umjetnicima na ustupljenim radovima.

Posjetitelji će do 8. svibnja moći u prostoru muzeja vidjeti radove Srebrenke Bišćan-Bertoša, Iana Borčića, Vanesse Borčić, Tadeja Bratelja, Maje Cipek, Željke Jordan, Vesne Kovačić, Ivana Medveda, Velimira Račkog, Dragomira-Maji Vlahovića i Morane Vlahović. Postav je osmislio Marko Amić, a za naslovnicu kataloga korišten je rad učenice 6 D Leie Bahovec.

Na otvorenju izložbe su u glazbenom programu nastupili sadašnji učenici škole, a izvan protokolarnog dijela, potaknut uspješnom izložbom, prisutne učenike, nastavnike, profesore i bivše ravnatelje pozdravio je Dragomir-Maji Vlahović. U emotivnom nastupu posebno je istaknuo ulogu učitelja koji su ostavili trag u njegovom životu, ali i kod svih učenika koji željni znanja upijaju njihove riječi.

Kulminacija događanja u povodu 50. obljetnice škole predstoji nam sljedećeg tjedna. U srijedu 25. travnja bit će održana poetsko-glazbena večer Ranke Novosel i VA Samoborke, dan poslije na školskom igralištu od 19 sati je rock koncert na kojem će nastupiti Divlje jagode, da bi u petak 27. travnja program nazvan Pola vijeka za čovjeka doživio vrhunac sportskim igrama od 10 sati. Potom od 17 sati održava se središnja priredba, nakon koje slijedi otvorenje izložbe radova bivših učenika, otvorenje donacije prof. Josipa Prudeusa i na kraju otvorenje aneksa škole.

Mato Šipuš

 
20.04.2007.

U Lisinskom možete saznati kako se živi u malom raju

Možda se i prepoznate

U Lisinskom možete saznati kako se živi u malom raju

Prošli tjedan je u maloj dvorani Lisinski premijerno izvedena kazališna predstava Mali raj, novost iz radionice Epilog-teatra. Predstava je nastala prema tekstu Milana Grgića, čija se deseta obljetnica smrti upravo ovih dana obilježava.

Mali raj je predstava, kako smo u uvodu mogli pročitati, "koju dođite pogledati ako želite saznati što je to, što može usrećiti prosječnog Hrvata". Teme poput preljuba, hrane i nogometa, dio su svakodnevice. Vesela i dinamična predstava čija je radnja smještena u motelu Mali raj.

Dvoje "friških" ljubavnika je upravo tu u Malom raju, odlučilo potražiti svoje mirno ljubavno gnijezdo. Umjesto mira i ljubavničkog zanosa padaju s balkona, mir remeti recepcioner, u sobu im ulijeću čudni susjedi, ali najveći problem nastaje kada On shvati da je upravo te večeri na televiziji nogomet...

Nećemo vam odkriti sve tajne Malog raja, ali vjerujemo da ćete u nekima od situacija prepoznati sebe ili svoje susjede.

U predstavi sudjeluje uigrana glumačka ekipa: Nada Abrus, Suzana Nikolić, Mario Matota, Boris Miholjević i Zorko Rajčić. Mali raj je režirala Ivana Peroš, mlada redateljica koja je radila na predstavama u ZKM-u i u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.

R.K.

 
20.04.2007.

Akademski kipar Ivan Medved u Galeriji Prica predstavio prvu u nizu izložbi inspiriranih Božanstvenom komedijom

Haronove brodice zaplovile Samoborom

Akademski kipar Ivan Medved u Galeriji Prica predstavio prvu u nizu izložbi inspiriranih Božanstvenom komedijom

U maloj dvorani Galerije Prica otvorena je, na Veliki četvrtak 5. travnja, izložba skulptura akademskog kipara Ivana Medveda. Ovaj Samoborac nije izlagao u svom gradu već 19 godina, od kad je u suradnji s danas ugaslom tvornicom Kristal izlagao djela u staklu. Ovaj puta predstavio se prvom u nizu izložbi inspiriranih Danteovom Božanstvenom komedijom. Umjetnik je od crne žice izradio tridesetak brodica kojima Haron prevozi grešnike prema paklu. U predgovoru jednostavnog kataloga napisao je: "da ne duljim - vi pogledajte, vi prosudite. Ako sam uspio bit će mi neobično zadovoljstvo. Ako ne, Haron vozi i dalje za sitnu lovu". Poslije ovogodišnjeg Pakla, za slijedeće godine najavljuje tako Čistilište i Raj. Izložbu, koja se može razgledati do 15. travnja, otvorila je Diana Koller Lapajne.

T.M.

 

Izložba radova bivših učenika OŠ Samobor

U Lisinskom možete saznati kako se živi u malom raju

Akademski kipar Ivan Medved u Galeriji Prica predstavio prvu u nizu izložbi inspiriranih Božanstvenom komedijom

Arhiva 2007

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002