30.12.2006.

HPD Jeka održalo svetu misu i Božićni koncert

Pjesma i druženje za kraj godine

HPD Jeka održalo svetu misu i Božićni koncert

Pred sam kraj minule godine, 29. prosinca, Hrvatsko pjevačko društvo Jeka održalo je u župnoj crkvi svete Anastazije svečanu misu.

Izvedene su prigodne božićne skladbe hrvatskih skladatelja: O Betleme, Kyrie Eleison, Radujte se narodi, Dvorani neba, U to vrijeme godišta i Spavaj sinko.

Misa je bila posvećena i pokojnim članicama i članovima te dirigentima HPD Jeka.

Nakon mise uslijedio je Božićni koncert.

Dirigent zbora Josip degl' Ivellio dao je prednost skladbama domaćih skladatelja, pjesmama koje jednostavno, toplo i naizgled naivno govore o Božiću, Djetetu, Majci, magarcu, volu, jaslicama i slamici. One govore jednostavnim jezikom, riječima običnog puka u kojemu i od koga su ispjevane. U svijetu se izvode razne adventske i božićne pjesme, svaka zemlja ima i svoje pjesme, ali Hrvatska je zemlja s najviše prigodnih božićnih i adventskih pjesama.

Na koncertu su se mogle čuti neke od tih rijetko izvođenih skladbi. Bile su to kompozicije Franje Dugana (Kada zvijezda divna), Ivana pl. Zajca (Offertorium Pastorale), Rudolfa Matza (Oj pastiri, Poslušajte svi sada), Zlatka Kamenjarina (Rekoše proroci, Veselite se), Josipa degl' Ivellia (Svi veselo, Kakva je to svjetlost, Marija se majka trudi). Dakle, bilo je tu i skladbi novijeg datuma, što pokazuje da se i dan danas skladaju zborske pjesme takvog sadržaja, koje svojom melodičnošću itekako lako nađu put do srdaca slušalaca, samo ih treba izvoditi, a ne predati zaboravu.

Uz skladbe Tiha noć i Adeste Fideles, u obradi Josipa degl' Ivellia, zbor je završio koncert, a svoje je oduševljenje publika iskazala dugim pljeskom.

Nakon koncerta uslijedilo je druženje u prostorijama Samoborske kleti, koje nije prošlo bez lijepe pjesme. Bio je to ujedno i oproštaj od zajedničkog druženja i djelovanja u ovoj godini.

Jekaše i u 2007. čekaju veliki planovi, a kao najvažnije valja istaći promociju knjige Samoborska pjesmarica HPD Jeka s prigodnim cjelovečernjim koncertom.

Marija Majstorović

Poziv budućim Jekašima

Drage građanke i građani, vi koji volite zborsku glazbu i želite dio svog slobodnog vremena posvetiti pjevanju, dođite u prostorije društva (utorkom i četvrtkom od 17,30 u prostorijama Gradske glazbe, Trg Matice hrvatske 5).

Za početak poslušajte nas za vrijeme proba, možda se nakon toga i odlučite dolaziti na probe i pjevati zajedno s nama na sljedećim koncertima.

HPD Jeka želi svima sretnu, uspješnu i raspjevanu novu 2007. godinu uz stoljetni pozdrav:

ZA DOM I RODA ČAST PJEVAT NAM JE SLAST!

 
30.12.2006.

KUD Kerestinec održao svoj tradicionalni Božićni koncert

Pjesma u crkvi

KUD Kerestinec održao svoj tradicionalni Božićni koncert

Između dva blagdana, Božića i Nove godine, 29. prosinca, u najsvjetlijoj crkvi na području Svete Nedelje, župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu, održan je tradicionalni Božićni koncert KUD–a Kerestinec. Kao i prijašnjih godina, od kada je crkva obnovljena, posjetitelja željnih pjesme nije manjkalo.

N.K.

 
30.12.2006.

Božićni koncert svih KUD–ova Svete Nedelje

Misa, pa etno

Božićni koncert svih KUD–ova Svete Nedelje

U srijedu, 27. prosinca, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva održan je tradicionalni Božićni koncert svih kulturno umjetničkih društava Svete Nedelje. Prije koncerta održana je katolička sveta misa, a organizator događanja bio je KUD Antun Mihanović iz Bestovja.

N.K.

 

HPD Jeka održalo svetu misu i Božićni koncert

KUD Kerestinec održao svoj tradicionalni Božićni koncert

Božićni koncert svih KUD–ova Svete Nedelje

Arhiva 2006

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002