17.07.2006.

Učenici glazbene škole uspješni na prijamnom ispitu u Zagrebu, Splitu i Grazu

Bilo kuda, mladi Samoborci svuda!

I ove godine neki od učenika samoborske Glazbene škole Ferdo Livadić pristupili su prijamnom ispitu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Splitu i Grazu. Nakon odsviranog završnog koncerta početkom lipnja u Galeriji Prica, učenici su nastavili vrijedno pripremati klasifikacijski program i vježbati solfeggio sa svojim nastavnicima.

Da bi kandidat prešao prag razredbenog ispita trebao je imati minimalno 55 bodova, što uključuje odsvirani program i provjeru znanja solfeggia. Maksimalnih 100 bodova podrazumijeva 60 iz instrumenta, 30 iz solfeggia i 10 na priložene svjedodžbe završene srednje glazbene škole.

Podsjetimo da se u ožujku ove godine Luka Fresl (klarinet) upisao na Glazbenu akademiju u Grazu (Austrija), a svojom marljivošću i upornošću to je uspjelo i Luciji Stanec u Zagrebu na studij klavira, Svenu Pfeiferu na violini te našoj bivšoj učenici Matei Vušković na flauti u Splitu. Svima njima u ime škole iskreno čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

I.H.

 
17.07.2006.

U Zagrebu ponovno proradila glazbena scena Amadeo

Atrij MUO pretijesan za sve željne Nostalgije

U Zagrebu ponovno proradila glazbena scena Amadeo

Ljeto u Zagrebu zatvara vrata kazalištima, ali otvara drugim događanjima, a klupska – glazbena scena Amadeo je svakako jedan od bitnih pokretača "ljetne kulture" u metropoli.

Ta je scena početkom srpnja na novoj ljetnoj pozornici u Muzeju za umjetnost i obrt započela s radom predstavom Miroslava Krleže Na rubu pameti, u izvođenju Dragana Despota.

U proteklih šest sezona na pozornici Scene Amadeo izvedeno je, uz jedanaest kazališnih premijera i 12 praizvedbi djela hrvatskih skladatelja naručenih za Scenu Amadeo, više od 300 kazališnih predstava, koncerata klasične i jazz glazbe te filmski program (Motovun u Zagrebu 2001.) na kojima su nastupila neka od najuglednijih imena hrvatskog kazališnog i glazbenog života, uz birane inozemne izvođače.

U programu za srpanj možemo vidjeti da će gostovati Zijah Sokolović, Vili Matula, Jasna Bilušić, Putokazi, Mate Matišić, Cinkuši i mnogi drugi. Svi programi započinju u 21 sat, kada već ljetne žege pomalo usahnu i lagno se možete prepustiti zanimljivom programu.

Raspored događaja može se pratiti u dnevnom tisku ili na stranici www.scenaamadeo.hr.

Nova pozornica atrija Muzeja se u večeri kada je gostovala Klapa Nostalgija pokazala pretijesnom za sve one koji su željeli čuti neke stare, ali i neke nove klapske pjesme. Klapa Nostalgija, koja ovih dana slavi dvadeseti rođendan, ponovo je pokazala kako se govori "pismom".

Rajka Križanac

 

Učenici glazbene škole uspješni na prijamnom ispitu u Zagrebu, Splitu i Grazu

U Zagrebu ponovno proradila glazbena scena Amadeo

Arhiva 2006

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002