VREMEPLOV

Kroz minula desetljeća

VREMEPLOV

NATJECANJE U BJEŽANJU

- 100

Klub Šišmiš priredio je natjecanje u bježanju na 2000 m. Za natjecanje se prijavilo 10 trkača iz četiri sportska kluba. Interes za ovu utrku bio je vrlo velik, osobito u zagrebačkom sportskom svijetu. Start utrke je bio kod kilometričkog stupa u Šmidhenovoj ulici, a cilj kod Šmidhenovog kupališta u Sv. Heleni. Prvi je na cilj stigao V. Ebert, drugi E. Rosmanit, a treći je bio D. Amšel.

SAMOBORSKA ZVONA

- 80

Mnogi Samoborci koji žive izvan Samobora izrazili su želju da čuju skladnu zvonjavu novih zvona župne crkve sv. Anastazije, za koja su i oni dali svoj prilog. Nastojanjem Vlatka Presečkog i dozvolom samoborskog župnika zagrebačka će radio stanica prenijeti harmoničnu pjesmu naših zvona širom svijeta. Organizatori prijenosa upozoravaju sve one koji žele slušati zvona da potraže i osiguraju radio kod prijatelja ili znanca, kako bi svi zajedno uživali u ljeptama zvuka samoborskih zvona.

RADIO SLUŽBA SAMOBOR

- 60

Mreža Radio službe povećana je za 3 zvučnika, i to na sajmištu u Gajevoj ulici, na Novom trgu pred zgradom Kulturno prosvjetne ustanove Narodni dom te u Taborcu. Ove radove su izvršili Milan Pinculić, Hanibal Bošnjak i Ivan Maznik. Povećanje broja zvučnika omogućit će pravovremeno obavještavanje građana, a namjerava se u najskorije vrijeme pojačati program izravnim prijenosima raznih priredbi s pozornice Kulturno prosvjetne ustanove Hrvatski dom.

USKORO VODA U BOBOVICI I KLOKOČEVCU

- 40

Samodoprinosm mještana u Bobovici i Klokočevcu započeli su radovi za dobivanje vode u ova dva sela. Na gradilištu je više od stotinjak mještana s lopatama i krampovima u rukama sa željom da se ne samo što prije dobije voda, već i da što prije stvore teren na petkilometarskoj dionici kroz sela s priključcima za polaganje dovodnih vodovodnih cijevi. Od 150 sposobnih domaćinstava za rad nijedno se nije oglušilo.

IVICA SUDNIK POČASNI GRADONAČELNIK

- 20

Na prigodnoj svečanosti u prepunoj gradskoj vijećnici predsjednik Skupštine općine Samobor Josip Matijaščić je Ivici Sudniku uručio povelju o proglašenju počasnim doživotnim gradonačelnikom te lanac s medaljom koji će jedino on moći nositi u svečanim prilikama za općinu, a koji će inače biti smješten u gradskoj vijećnici. Ivici Sudniku su ujedno muzealci, planinari i još mnogi kolekcionari čestitali osamdeseti rođendan.

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002