27.02.2017.

10. dan 191. Samoborskog fašnika

Celine najbolje u konkurenciji mjesnih odbora

Lijepo vrijeme, velik broj posjetitelja, maskiranih gostiju i nepregledne kolone razigrane djece još su jednom potvrdile veličinu, važnost i tradiciju Samoborskog fašnika. Iz godine u godinu Samoborski fašnik postavlja visoke standarde, stvarajući vrijednosti koje rastu i donose uvijek nešto novo, bolje, drugačije. Bilo je tako i ove nedjelje, desetog dana 191. Samoborskog fašnika, kada su se od ranog jutra do kasne večeri na Trgu fašničkih velikana i Trgu Srakinih mališana izmjenjivali programi i izvođači, a sve s ciljem da daju sve od sebe i predstave sve ono najbolje što tijekom godine pripremaju za najvažnije fašničke dane.

Sve je počelo malo iza 10 sati ujutro, kada su se na glavnu fašničku pozornicu popeli dječji zborovi Smješak te Zagrepčanke i dečki, koji su pokazali zavidne pjevačke mogućnosti te svojim pjesmama i programima razbudili i rasplesali sve koji su uživali u lijepom i sunčanom fašničkom jutru. Već u 11 sati krenula je povorka osnovnih škola u kojoj su sudjelovale Osnovna škola Bogumila Tonija, Osnovna škola Milana Langa, Osnovna škola Mihaela Šiloboda, Osnovna škola Rude i Osnovna škola Samobor. Svojim programima djeca i njihove učiteljice izazvale su oduševljenje prepunog Trga fašničkih velikana, gdje su svi uistinu imali priliku uživati u čitavoj plejadi prekrasnih maski. Uz Dječji fašnik na središnjem trgu, najmlađi su uživali i na Trgu Srakinih mališana, a posebno u Jumping Clay radionicama, predstavama u organizaciji Laboratorija zabave i Udruge Antuntun te filmskoj matineji u samoborskoj kino dvorani.

Prvi koji su nakon dječjih povorki zauzeli glavnu fašničku pozornicu bile su maskirane obitelji, koje su pokazale svoju kreativnost, ali i potvrdile da je obiteljsko maskiranje postala svojevrsna tradicija koja svoj vrhunac doživljava upravo na Samoborskom fašniku. Nakon maskiranih obitelji, Samoborski fašnik ugostio je Cirkusku udrugu Razbibriga, koja je u 45 minuta programa pokazala velik broj cirkuskih vještina, kojima su se posebno razveselili najmlađi.

Vrhunac nedjeljnog poslijepodneva bio je u 15 sati, kada je krenula povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj su sudjelovali Mjesni odbor Hrastina, Mjesni odbor Celine, Mjesni odbor Rude i Mjesni odbor Podvrh. Povorke su ponovno bile nepredvidive, zanimljive, prepune iznenađenja i stvarale su odličnu atmosferu na glavnom samoborskom trgu. Danas su proglašeni i pobjednici u konkurenciji mjesnih odbora pa je tako kao najbolji proglašen Mjesni odbor Celine, drugo mjesto pripalo je Mjesnom odboru Rude, dok je kao trećeplasirani od strane žirija izabran Mjesni odbor Podvrh. Nagrađeni su i tabori mjesnih odbora, a na prve tri pozicije izabrani su: Mjesni odbor Rude, Mjesni odbor Vrbovec i Mjesni odbor Hrastina.

Program na glavnoj pozornici trajao je do 21 sat, u kojem su se izmjenjivali stand up komičari Studija smijeha te tamburaški sastav Od sumraka do zore, koji su svojim glazbenim nastupom zatvorili drugi fašnički vikend i uveli nas u posljednja dva dana Slobodne Fašničke Republike.

T.I.

 

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002