08.10.2021.

Svečano otvoren Područni dječji vrtić Prepelica u Pavučnjaku

Svjetlija budućnost za istočni dio Samobora

Od rujna prošle godine, kada su započeti radovi, trajala je izgradnja Područnog dječjeg vrtića Pavučnjak, koji je u petak, 8. listopada, i svečano otvoren. Novi objekt, vrijedan gotovo 5 milijuna kuna, dio je gradskog Dječjeg vrtića Grigor Vitez, za sada je u njemu od početka ove pedagoške godine oko 35-ero polaznika u mješovitim grupama, a može ih primiti još desetak.

Velika je to stvar za mještane Pavučnjaka i Petkovog Brega, za obližnji Drežnik i Rakov Potok, koji svoje predškolce više ne moraju razvoziti u udaljenije vrtiće, ali i za tamošnju područnu školu, koja je, slijedom toga, skoro ostala bez đaka. K tome, izgradnja vrtića povukla je i obnovu škole, s čime će se i nastaviti, a školarci će moći koristiti vrtićku multifunkcionalnu dvoranu za nastavu tjelesnog odgoja.

Brojne nazočne, predstavnike Grada Samobora, Mjesnog odobora Pavučnjak i Petkov Breg, ravnatelje i djelatnike ostalih vrtića i škole u Svetom Martinu pod Okićem, izvođača radova, projektante i sumještane dočekao je najprije veseli zbor školske dječice, koji su odrasle, kroz kratak program koji su izveli, podsjetili zašto u njih treba ulagati.

Novi vrtić uz prigodnu molitvu blagoslovio je vlč. Juraj Oštarijaš, nakon čega je svima pozdrave i riječi zahvale uputila ravnateljica DV Grigor Vitez Sandra Ivanuš, naglasivši kako je temelj cjeloživotnog obrazovanja kojemu danas težimo upravo ulaganje u predškolski odgoj. Posebno je stoga zahvalila i bivšim gradskim čelnicima, koji su prepoznali potrebe stanovnika ovoga kraja, te vodstvu MO Pavučnjak, koji je inicirao gradnju vrtića, školi koja je dala zemljište, kao i svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Predsjednica MO Pavučnjak Ivana Šolčić, uz zahvale članovima bivšeg Gradskog vijeća Grada Samobora, bez čije se potvrde ne bi gradio vrtić, istaknula je zadovoljstvo radom članova svojeg mjesnog odbora, a koje čeka još puno posla, i naglasila kako ovaj vrtić nije tek zgrada za smještaj djece, već zalog za kontinuitet njihovog daljnjeg obrazovanja, budućnost i ostanak u sredini u kojoj i žive.

Gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot u svojem je govoru naglasila kako će Grad i nadalje raditi na unapređenju uvjeta za sve dionike u obrazovanju, zahvalila je posebno i bivšoj zamjenici gradonačelnika Sanji Horvat Iveković te rekla da će nastaviti raditi na ovakvim projektima koje su kao nova vlast zatekli.

Prije svečanog rezanja vrpce u povodu otvorenja novog vrtića, koje su zajednički obavile ravnateljica vrtića i gradonačelnica, svima se kratko obratila i voditeljica novog vrtića Prepelica Andrea Topčić, pod čijom su paskom mali, najhrabriji mališani ravnateljici i gradonačelnici uručili cvijeće.

M.K.

 

Arhiva 2021

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002