28.05.2021.

Gradski čelnici čestitali Ani Lenard, Darku Šimuncu i Davoru Cipeku na iznimnim uspjesima

Samoborski karate majstori pokorili Europu na svim razinama

Malo je sportskih klubova koji dugi niz godina redovito "isporučuju" vrhunske rezultate, izvrsne trenere, ali i znalce koji mogu upravljati i voditi velike sportske pogone, ne samo na domaćoj, već i na europskoj i svjetskoj razini.

U tom kontekstu Karate klub Samobor perjanica je ovog sporta, jer Ana Lenard je kao kapetanica svoje ekipe i članica hrvatske karate reprezenzacije ponovno na europskom tronu s brončanom medaljom, njezin trener Darko Šimunec dokazao je kako ni dulje pauze u karijeri sportaša, uz upornost i stručan rad, nisu prepreka za osvajanje medalja, a Davor Cipek je, prošavši dug put od natjecatelja, trenera i dužnosnika u klubu, od nedavno glavni tajnik Europske karate federacije.

Na svemu su im tijekom prijema u Uredu gradonačelnika u četvrtak, 27. svibnja, čestitali i prigodnim poklonima zahvalili gradski čelnici, zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, te predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić i tajnica Marijana Radek.

O Aninom najnovijem uspjehu, koju još čeka natjecanje u Parizu, na kojem bi se trebala izboriti za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, vrlo emotivno je govorila sama Ana, ali i njezin trener Darko Šimunec, koji je u svojem duljem izlaganju, između ostalog, otvoreno progovorio i o problemima koji ih tište, a odnose se ponajviše na tretman i potrebe vrhunskih sportaša poput Ane.

Davor Cipek također je pojasnio koliko je truda i rada potrebno uložiti, koliko dug je i mukotrpan put do vrijednih rezultata, prepoznavanja i stvaranja istinskih sportaša, kao i onih koji će kasnije, nakon završetka sportske karijere, kao treneri prenositi svoja znanja na mlađe generacije ili ih iskoristiti za unapređenje sporta u cjelini.

Sve to već godinama sustavno prakticiraju u KKS-u pa su im medalje i priznanja tek potvrda sjajnog rada i ispravnog smjera koji su odabrali na svojem sportskom putu.

Gradski i sportski čelnici Samobora uzvratili su obećanjem i najavom konkretnijih pomaka u rješavanju statusa svojih vrhunskih sportaša.

M.K.

 

Grad Sveta Nedelja obilježava Dan grada, Dan državnosti i svetkovinu Presvetog Trojstva

U samoborskom Parku domovinske zahvalnosti obilježen Dan državnosti

Arhiva 2021

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002