11.10.2018.

U Samoboru otvorena najmodernija sportska dvorana

Među prvim gostima bili su Željko Mavrović i Martin Sinković

Samobor je dobio novu sportsku dvoranu – Hornet Boxing Gym koja je svečano otvorena u četvrtak, 11. listopada, na zadnjem katu bivše robne kuće SAMA. Na 650 kvadrata smještena je teretana s kompletnom opremom za funkcionalni trening, više vrsta boksačkih vreća, tatami i natjecateljski ring.

Brojni uzvanici prisustvovali su svečanom otvaranju, a među njima su se posebno istaknuli vrhunski hrvatski sportaši Željko Mavrović i Martin Sinković, koji su se složili kako je ova moderna dvorana posebno značajna za sve mlade koji sada imaju mjesto za razvijanje svojih talenata, ali i rekreativce koji se žele dobro zabaviti.

- Sretan sam što nas je sve okupila ovako dobra ideja. Siguran sam da među mladima koji će ovdje trenirati ima budućih prvaka, ne samo u boksu nego i u drugim sportovima. Boks je moj sport, to je jedna posebna i plemenita vještina, stoga se nadam da će i ovaj ring ugostiti što više sjajnih sparinga i pripremiti mnoge generacije za natjecanja - poručio je Željko Mavrović.

Uređivanje dvorane krenulo je u lipnju ove godine, nakon provedenog natječaja kada je Grad Samobor donio odluku o davanju na korištenje prostora, a nekolicina entuzijasta i članova kluba financirala je i realizirala projekt.

- Hvala ekipi iz Boksačkog kluba Stršljen, koji su bili strpljivi u realizaciji ovog projekta. Grad Samobor ponosan je partner projekta od početka, jer vjerujemo kako će ovaj prostor koristiti svim našim stanovnicima i gostima - kazao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Marko Husić i Vedran Krga iz BK Stršljen zahvalili su Gradu na potpori u realizaciji ovog velikog projekta.

- Našem Gradu Samoboru bih želio zahvaliti za ovako lijep prostor, ali i pohvaliti inicijativu da se zgrada SAME, nakon godina nekorištenja, pretvori u sportski centar. Uz plesni studio, u zgradu su osim nas došli i judo i stolnoteniski klub i zgrada nakon dugo vremena vrvi od života - kazao je Husić.

Hornet Boxing Gym posjetiteljima nudi grupne i individualne treninge različitih intenziteta pod vodstvom dva iskusna trenera. Svi oni koji ne žele sparirati, moći će odraditi boksački trening bez ulaženja u ring i straha od ozljeda ili odraditi kondicijski trening u teretani i pri tome se dobro zabaviti.

P.A.

 

Zgrada Hrvatskog doma i kino dvorana u potpunosti preuređene

Arhiva 2018

2023

2022

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002