03.09.2018.

Počela je nova školska godina

U OŠ Milana Langa krenuli u Školu za život

S nestrpljenjem i veseljem u novu školsku godinu u ponedjeljak, 3. rujna, u pet samoborskih osnovnih škola i prvu privatnu Novu školu krenulo je 3017 samoborskih osnovnoškolaca, među kojima je i 361 prvašić. Razloga za zadovoljstvo imaju i roditelji, jer za sve njih Grad Samobor osigurao je besplatne udžbenike, potrebne radne materijale za redovne i izborne predmete, te pomoćnike u nastavi financirane iz projekta Vjetar u leđa – faza III za one đake kojima je potrebna dodatna asistencija u svladavanju opsežnog gradiva i brojnih obaveza do sljedećeg ljeta.

Nemali trud i novci, kao i svake godine, uloženi su tijekom ljetnih praznika u obnovu vanjskih i unutarnjih prostora školskih zgrada, ali i u povećanje prometne sigurnosti za naše mlade sugrađane u vrijeme dolaska i odlaska iz škole.

Ovo potonje posebno se odnosi na 930-ak učenika Osnovne škole Samobor, zbog čije je sigurnosti Grad Samobor prije početka nove školske godine izmijenio prometnu regulaciju u centru grada te dodatno proširio nogostup u Stražničkoj ulici. Uz ravnatelja Ivana Gorana Matoša, u OŠ Samobor nove i stare đake pozdravio je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, koji je pozvao i roditelje da svojim prijedlozima i primjedbama, nakon što zaživi nova regulacija prometa, gradskoj upravi pomognu da ju vremenom još dodatno usavrše i unaprijede.

K tome, Osnovna škola Milana Langa u Bregani od ove školske godine počinje s eksperimentalnim programom Ministarstva znanosti i obrazovanja Škola za život, koji se u još 45 škola provodi diljem Hrvatske, a donosi bitne promjene u metodologiji poučavanja u sklopu Cjelovite kurikularne reforme te uvodi suvremene tehnologije u učionice.

U OŠ Milana Langa upisano je tako prvih 45 prvašića u 3 razredna odjeljenja, koji će uz tablete, nove udžbenike i obaveznu informatiku učiti za život, pripremati se za zvanja i potrebne vještine u 21. stoljeću. Novu generaciju malih znatiželjnika najprije je pozdravio ravnatelj Igor Matijašić, poželjevši im da zavole školu i učenje, steknu nove prijatelje i ljubavi, te s veseljem i bez straha kroče u novo poglavlje svog života. S veseljem ih je dočekala i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, ponosna što je upravo njezina bivša škola jedna od onih koja će se potvrditi u dugo iščekivanoj i nužnoj reformi školstva. Dodatno je ovaj prvi dio reforme obrazovanja u osnovnim školama nazočnima pojasnila i predstavnica resornog ministarstva.

Strah i tremu od novog i nepoznatog učinkovito je među mališanima i njihovim roditeljima uklonila samo za njih izvedena priredba, kojoj su se pridružili i ravnatelj i gosti.

I svi ostali samoborski prvašići dočekani su u svojim školama uz pjesmu, ples i glazbu koje su im priredili njihovi stariji kolege, te uz dobrodošlicu gradskih čelnika koji su ih darivali prigodnim poklonima.

M.K.

 

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002