29.06.2018.

Samoborka Jana Pogrmilović diplomirala na New Viennese School of Music

I bečka diploma joj je v žepu!

U nove pjevačke i glumačke pohode i izazove od 23. lipnja može krenuti naša 24-godišnja Samoborka Jana Pogrmilović. Familiju Pogrmilović – mamu Ivančicu, tatu Bojana i brata Frana, potpuno posvećenih glazbi i plesu, više ni ne treba predstavljati. Ni Jana, naravno, nije pala daleko od obiteljskog stabla; od svojih prvih koraka pjeva, pleše, glumi i samo skuplja priznanja i nagrade. Zna ona dobro da to sve, u velikoj konkurenciji, ne ide bez sustavnog učenja i obrazovanja pa je prije dvije godine, kako se opredijelila za pjevanje i glumu, posebno za operetu i mjuzikl, upisala i četverogodišnji studij na Jam Music Lab Conservatory na New Viennese School of Music.

I ekspresno u dvije godine završila ovu cijenjenu školu pa je tako i bečka diploma v žepu.

Tim povodom, nakon položenog diplomskog rada, u prostorijama škole u Beču je istog dana na večernjem koncertu za prijatelje, profesore i obitelj Jana održala svoju završnu produkciju naziva Thank you for the music(al). Osim obitelji, iz Samobora je autobusom u Beč na njezinu promociju pristigla i skoro četrdeseteročlana ekipa prijatelja i rodbine.

Na jednodnevni izlet i koncert sve su ih pozvali ponosni roditelji, a Jana, njezini prijatelji i kolege – Timna Engelmayer, Helena Lenn, Benjamin Heil, Sara Dragičević i brat Fran, odužili su se svima sjajnim koncertom, na kojem je Jana u prvom dijelu, uz pratnju pijanista Đorđa Manojlovića, otpjevala veći dio songova iz svojeg diplomskog rada, a onda i neke manje poznate pjesme iz mjuzikala koji su joj dragi. I scenu i repertoar mladi umjetnici su osmislili i odradili sami.

Uzbuđenja, suza i smijeha, koje nam je Jana priuštila vodeći nas kroz koncert na tečnom engleskom i njemačkom, nije nedostajalo, što je publika nagradila zasluženim ovacijama. Puna dvorana posjetitelja jednog od arhitektonski savršenih kupola Gasometera, gdje se nalazi i ova škola, uživala je i nakon koncerta uz gastronomske delicije koje je, van protokola i za ovu priliku posve neuobičajeno, Bečanima priredila familija Pogrmilović.

Na Janu već ujesen računaju u osječkom HNK-u, a o svemu ćemo s njom popričati kad sve do kraja obavi u Beču.

Mirjana Konosić

 

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002