09.11.2014.

Izvještajna skupština samoborskog Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke

Bezuvjetna podrška predsjedniku Beljaku

Od 303 delegata koji su sudjelovali u radu Skupštine Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke, koja je održana u dvorani doma samoborskih srednjih škola u subotu, 8. studenoga, tajnim glasanjem njih 301 (1 protiv i 1 nevažeći listić) dalo je svoju podršku radu predsjednika stranke Kreši Beljaku, dok je predloženi program u budućem razdoblju poduprlo 299 izaslanika (3 protiv i 1 nevažeći listić). Naime, po prvi puta se, na zahtjev Beljaka i Predsjedništva stranke, glasalo tajno, jer, kako je rekao Beljak, čuo je glasine da u stranci vlada nezadovoljstvo njegovim radom pa će delegati na ovaj način bez straha i pritisaka iznijeti svoje mišljenje. Rezultati su pokazali gotovo bezuvjetnu podršku Beljaku i njegovim suradnicima, što je dodatno učvrstilo najjaču gradsku organizaciju ove stranke u Hrvatskoj, koja već šestu godinu upravlja Gradom Samoborom u koaliciji s SDP-om.

Prvi puta Skupštini samoborskog HSS-a nazočio je i predsjednik stranke Branko Hrg, koji je u svom obraćanju skupštinarima naglasio kako su Beljak i on prevladali razlike i neslaganja, a međusobne kritike i konflikti, pokazalo se, donijeli su novu vrijednost i još više učvrstili stranku. Rekao je i kako nema ni govora o kalanju stranke, nego, dapače, stranka raste i očekuje puno bolje rezultate na predstojećim parlamentarnim izborima, na kojima će zasluženo mjesto pripasti i samoborskim HSS-ovcima.

Krešo Beljak je u svom izvješću o radu stranke u proteklom razdoblju posebno izrazio zadovoljstvo radom mladog Predsjedništva i organizacijom mladih općenito, ali i HSS-ovim "veteranima", koji zajedno "drže" 50 ogranaka u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, a u čak 41 mjesnom odboru imaju većinu. Pokazatelj je to široke baze i snage stranke, čiji se rad temelji na stalnom kontaktu s članovima, ali i dogovoru s koalicijskim partnerima.

- Samoborski HSS će ubuduće raditi na afirmaciji novih generacija i boriti se da stranka dobije saborskog zastupnika iz redova gradske organizacije – rekao je Krešo Beljak te dodao kako će, što se tiče lokalnih izbora 2017. godine, težiti tome da ostanu neosvojiva politička tvrđava.

Nakon jednoglasno usvojenih izvješća, u raspravi je sudjelovao samo član GO-a Mika Kolman, usporedivši samoborski HSS s vlakom koji ima sve više vagona i putnika.

Skupštinare su pozdravili i zaista brojni gosti iz drugih gradova i sredina, gradonačelnici, načelnici, glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić, predsjednici županijskih organizacija HSS-a, predsjednica Hrvatskog srca Marija Ledinski Anić, zagrebački župan Kožić, kao i predstavnici koalicijskih partnera na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Samobora Branimirom Šiljkom. Svi redom impresionirani skupom i brojnošću delegata, koji su svi jedva stali u dvoranu, izrazili su zadovoljstvo radom stranke i želju da se uz "vjeru u Boga i seljačku slogu" HSS vrati na zaslužene pozicije i u društvu i u politici Hrvatske.

M.K.

 

Arhiva 2014

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002