20.10.2009.

Drugo druženje gradonačelnika Beljaka s novinarima

Gradnja Šmidhena treba početi krajem zime

Drugo druženje gradonačelnika Beljaka s novinarima

Kao što je i obećao na prethodnoj pressici, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak na drugu je konferenciju za novinare 20. listopada doveo ljude koji su odgovarali na pitanja u kojoj je fazi projekt Šmidhen. Tako su uz gradonačelnika Beljaka i njegova zamjenika Željka Stanca sjedili i glavni projektant Oskar Fleischer iz tvrtke Modulus i Nataša Cesarec Salopek iz IM&C agencija, koja je zadužena za odnose s javnošću.

Oni su odmah na početku najavili da će uskoro biti organizirana i zasebna konferencija za medije, na kojoj će biti prezentiran projekt novog Šmidhena, ispričavši i predsjednika uprave Fantazija d.o.o. Artura Gedikea, koji zbog obveza nije mogao doći.

Oskar Fleischer je uvodno pojasnio da je projekt Šmidhen podijeljen u četiri faze – hoteli, vodeni park, zabavni park (sjeverno od vodenog parka) i sportski park (južno od hotela). Upravo su hoteli i vodeni park dobili nedavno lokacijsku dozvolu te se uskoro očekuje (nakon izrade studije utjecaja na okoliš i dobivanje koncesije za termalne vode, koja se nije mogla dobiti prije dobivanja lokacijske dozvole) dobivanje i građevinske dozvole te izrada izvedbenog projekta. Kako je najavio Oskar Fleischer, početak gradnje može se očekivati krajem zime, tj. početkom 2010. godine. Već sada građani su mogli zamijetiti da je uređen okoliš uz Ulicu grada Wirgesa, između ceste i koridora pruge, što je napravljeno u dogovoru s Gradom. Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec rekao je da je okoliš uredio Komunalac, a platila Fantazija d.o.o.

Na konferenciji za novinare bio je i Zdravko Hasan, jedan od vlasnika parcele na Sitnicama, gdje je počela gradnja naselja Samoborski vrtovi. On je upozorio da u tom dijelu nisu riješeni imovinsko – pravni odnosi, tj. da investitor nije otkupio svo zemljište, već se pokušao upisati na zemljište bez njegova znanja i znanja ostalih suvlasnika. Radi se o parceli od oko 9000 m2 koju, prema riječima g. Hasana, investitor želi na nekoliko mjesta presjeći koridorima prometnica, a prije toga nije postignut dogovor o otkupu cijele parcele. Gradonačelnik Beljak je obećao da će se ispitati cijeli slučaj te rekao da je razočaran što je investitor krenuo u gradnju bez čiste imovinsko – pravne situacije. Naglasio je da će Grad stati u zaštitu interesa njegovih stanovnika, jer je to njegova moralna obveza. Ponovno se zapitao čiji je bio interes da se investitoru (Atia Group) omogućio maksimalan popust pri plaćanju komunalnog doprinosa. Inače, investitor je dobio lokacijsku dozvolu i krenuo u gradnju potrebne infrastrukture, a za dobivanje građevinske dozvole morat će imati čistu imovinsko - pravnu situaciju.

U nastavku pressice gradonačelnik je odgovarao na pitanja o regulaciji prometa u pojedinim ulicama, regulaciji koja se već počela primjenjivati, kao i o planovima gdje će se ona sve mijenjati. Prije nekoliko dana počela je nova regulacija u dijelu Zagorske ulice, koja je postala jednosmjerna od križanja s Adžijinom prema Zagrebačkoj te je sada zabranjeno skretanje iz Zagrebačke u Zagorsku. Gradonačelnik je priznao da nije do kraja zadovoljan kako je Komunalac proveo tu akciju, prije svega nedovoljno medijski istaknuvši promjenu. Primjedbe su se odnosile na postavu vertikalne i horizontalne signalizacije pa je gradonačelnik Beljak obećao da će obići teren i provjeriti situaciju, pojasnivši i da Komunalac nema potrebne strojeve za označavanje horizontalne signalizacije. Taj posao odrađuju podizvođači, koji su trenutno na drugim terenima, te se čekaju njihovi slobodni termini kako bi označili i šest novih parkirnih mjesta.

Potom je gradonačelnik Beljak ponovio da se sprema promjena u Mlinskoj ulici, koja će uskoro postati jednosmjerna od Ulice grada Wirgesa prema Ulici Samoborskih bratovština, a jednosmjerna će postati i Perkovčeva od Ulice Grič do Zagrebačke te će ubuduće biti onemogućeno lijevo skretanje iz Zagrebačke u Perkovčevu. Najavio je i da će uskoro taj dio Perkovčeve dobiti novi asfaltni sloj.

Planira se i da Milakovićeva postane jednosmjerna od Mlinske prema Gajevoj ulici i to za radnog vremena od 7 do 17 sati. Napravit će se prometna studija i za Obrtničku i Livadićevu ulicu, jer se žele smanjiti gužve u centru grada zbog kojih dolazi radi semafora u Obrtničkoj ulici. Tako bi uskoro Obrtnička mogla postati jednosmjerna prema zapadu, a Livadićeva prema istoku. U tom bi se slučaju predložilo i uvođenje dvaju autobusnih stajališta. Jedno bi bilo kod Općinskog suda u Obrtničkoj, a drugo u Livadićevoj prije skretanja u Hotel Lavicu. Taj projekt vezan je i uz izgradnju novog autobusno – željezničkog kolodvora, jer bi te stanice služile i budućoj gradskoj liniji kroz centar. Što se tiče novog kolodvora, nakon raspisanog novog natječaja prošao je i rok za žalbe, a budući da se nitko nije žalio, posao izgradnje novog kolodvora dobila je Hidroelektra. Grad Samobor će ponovno posjetiti upravu Hrvatskih željeznica kako bi dogovorili plan gradnje, s obzirom da je HŽ uključen u projekt gradnjom svog dijela perona.

Pri kraju pressice najavljeno je da počinju aktivnosti oko proračuna za 2010. te da će on biti u razini ovogodišnjeg rebalansiranog proračuna, kao i to da u njemu nije predviđen prihod od prodaje gradskog zemljišta. Što se tiče izgradnje POS-ovih stanova, gradonačelnik je odgovorio da će se razmotriti što će biti s tim u ovoj gospodarskoj situaciji, budući da to nije zakonska obveza već dobra volja pojedinog grada hoće li realizirati takav projekt.

Mato Šipuš

Vraća se pauk

Gradonačelnik Beljak je na konferenciji za novinare potvrdio vraćanje pauka na samoborske ulice. Ubuduće bi on radio u dvije smjene te u večernjim i noćnim satima tijekom vikenda, kada također dolazi do prometnih problema i ostavljanja automobila na mjestima koja ugrožavaju sigurnost prometa. Gradonačelnik je istaknuo i promjene koje će se provesti u radu, a to je da će u pauku umjesto policajca biti komunalni redar (prošli su obuku za taj dio posla) te da će na početku samo dijeliti opomene onima koji su u prekršaju. Potom slijede redovne kazne, a vozačima koji će ih učestalo dobivati one će progresivno rasti te će za svaki daljnji prekršaj morati i više platiti. Također, iz ograđenog dvorišta automobil se više neće moći izvesti sve dok se u cijelosti ne podmiri kazna, jer se prije događalo da se vrlo teško kasnije kazna može naplatiti.

Pregrađuje se ulica N. Šubića Zrinskog

Najveća novost glede prometnih rješenja je da će Ulica Nikole Šubića Zrinskog postati slijepa ulica, tj. ista će se pregraditi i postaviti zeleni pojas između zone stanovanja i industrijske zone. Tako će sav kamionski promet morati ići preko rotora u Ulici grada Wirgesa i kroz Ulicu hrvatskih branitelja u radnoj zoni.

 

Drugo druženje gradonačelnika Beljaka s novinarima

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.