30.06.2009.

Izvanredna izborna skupština Nogometnog kluba Samobor

Sveto Milovanović novi predsjednik

Izvanredna izborna skupština Nogometnog kluba Samobor

Nekako se uobičajilo u Nogometnom klubu Samobor da se nakon godinu ili dvije s novom upravom kreće u novu sezonu. Tako će biti i ove godine, jer 29. lipnja samoborski nogometni klub dobio je novu upravu na čijem je čelu Sveto Milovanović, predstavljen kao istinski sportaš i nestranačka osoba. Prijedlog da se on izabere za predsjednika jednoglasno je prihvatilo članstvo skupštine, kao i prijedlog za sastav novog izvršnog odbora kluba u kojem će u narednom razdoblju sjediti Marijan Marunica, Vladimir Čerkez, Martina Glasnović Horvat, Vlado Šoić, Bernard Mučnjak, Stjepan Bašić, Zvonko Marenić, Drago Plečko, Simona Vranković i Dražen Martić. Također jednoglasno izabran je novi nadzorni odbor u sastavu Željko Stanec, Mika Kolman i Tomislav Pađan, dok je za stegovnog suca izabran Marijan Kižlin.

Novi je predsjednik Sveto Milovanović članovima skupštine i gostima predstavio i svoj ambiciozni program rada. Naglasio je da je u posljednje vrijeme određen broj igrača izrazio želju da ode iz kluba pa je istaknuo kako će učiniti sve ne bi li zadržali igrače, osobito one mlade i talentirane. Rekao je kako i klub treba organizirati tako da rad s mlađim dobnim skupinama bude što kvalitetniji, nastojati uspostaviti suradnju sa školama i okolnim klubovima, raditi stalne selekcije igrača, a jedna od ideja je i osnivanje ženske sekcije unutar kluba, ako se za to pokaže interes. Nastojat će se organizirati i druge aktivnosti, kao što je pomoć u školi, učenje stranog jezika, stručna usavršavanja i slično. Novi je predsjednik rekao kako će se morati redovito pratiti igrače i stvoriti bazu podataka o njima, osobito o razvoju mladih igrača, organizirat će se više turnira za mlađe uzraste te stvoriti uvjeti za potpisivanje stipendijskih ugovora. Treneri će morati imati odgovarajuću stručnu spremu i moraju biti uzor, naglasio je Sveto Milovanović. Za buduće trenere, instrukture nogometa raspisat će se javni natječaj kako bi svi imali šanse. Želja je stvoriti okosnicu domaćih igrača za seniorski sastav, a dovesti tek dva do tri prava pojačanja, rekao je Milovanović, zaključivši da su se prije zapostavljali domaći igrači iako su bili ravnopravni onima koji su dovođeni. Najavio je, između ostalog, i da će se napraviti registar članova kluba i, nakon toga, krajem godine održati novu skupštinu kluba.

Izboru novog vodstva Nogometnog kluba Samobor prethodilo je davanje razrješnice staroj upravi. Dojučerašnji predsjednik kluba Roland Gajšak podnio je ostavku iz osobnih razloga, koja je i prihvaćena, kao i izvješće o radu za proteklu godinu. Tada je Gajšak istaknuo da sportski rezultat prve momčadi nije bio uspješan, jer je klub ispao u četvrtu ligu, unatoč šok terapijama promjene trenera i dovođenjem iskusnih igrača. Istaknuo je da su zato lijepe uspjehe u svojim natjecanjima postigli mlađi uzrasti te je ocijenio da su rezultati juniora, kadeta, pionira, mlađih pionira, limača te prstića pokazatelj da se s njima treba raditi, jer su oni budućnost kluba. S financijske strane poslovanje kluba bilo je uspješnije, on je stabiliziran i nova uprava s te strane neće početi s dubiozama.

Gosti i uzvanici izvanredne izborne skupštine bili su samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek, predsjednik i tajnik Samoborskog športskog saveza Boris Makarun i Juro Horvat.

U svom govoru gradonačelnik Beljak, čestitavši novom vodstvu, rekao je kako misli da prošla sezona nije bila uspješna i da je zbog toga očekivao više rasprave o izvješćima, osobito što se zadnjih desetak godina stare uprave jednoglasno smjenjuju, a nove jednoglasno dolaze, bez kvalitativnih promjena. Stoga je zaželio da ova uprava uspije, zaključivši da je Samobor velik grad s dugačkom sportskom tradicijom i da je zbog toga zaslužio da i nogometni klub igra barem u drugoj ligi. Rekao je da će Grad pomoći, ali da to više neće biti vreća bez dna.

Potaknut tim riječima, Mislav Maroević je rekao kako je u sportskom smislu protekla sezona bila neuspješna, ali je podsjetio da je sada već bivša uprava uspjela financijski stabilizirati klub i da joj zbog toga treba čestitati, a svakako i zbog toga što je prije dvije godine spasila klub od propasti, kada je ključ već bio praktički u bravi i kada je zatekla svega dva registrirana igrača u seniorskom pogonu i ipak digla klub u treću ligu.

Mato Šipuš

 

Izvanredna izborna skupština Nogometnog kluba Samobor

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.