11.05.2009.

V. Dani Samoborskih kremšnita privukli velik broj posjetitelja na Trg kralja Tomislava

Pjesma i nagrade uz kremšnite

V. Dani Samoborskih kremšnita privukli velik broj posjetitelja na Trg kralja Tomislava

Lijep sunčani vikend bio je izvrstan mamac za Samoborke, Samoborce i redovne posjetitelje grada da dođu na glavni samoborski trg i uživaju u kremšnitama. Toj već opjevanoj kraljici svih slastica bili su posvećeni V. Dani Samoborskih kremšnita, održani od 5. do 10. svibnja, a vrhunac cijele manifestacije bili su subota i nedjelja, 9. i 10. svibnja.

U subotu, 9. svibnja, su mjesto na pozornici zauzeli najmlađi stanovnici Samobora okupljeni u dječjim zborovima Samoborček i Smješak. Oni su svojim veseljem, energijom i pjesmom razveselili sve okupljene, baš kao i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić koji su iskazali svoje umijeće sviranja. A potom su svoje umijeće pjevanja pokazali i mladi pjevači Anamarija Filipović, Rea Beaković Milić, Patrik Dobrić i Lucija Šlorer iz Glazbene udruge Mladi pjevaju, koji su se publici predstavili i u nedjelju.

Nedjeljno popodne mnogi su iskoristili za ugodnu šetnju Samoborom i dolazak na Trg kralja Tomislava, gdje su ih dočekali Kraljevi ulice, koji su se pokazali i kao pravi kraljevi zabave i svirke, neumorno pjevajući brojne dobro poznate melodije iz starih i novijih vremena, kao i svoje novije uspješnice s kojima su se predstavili na Eurosongu i Dori, kada im se na pozornici pridružio i Laci.

U trenucima kad su se Kraljevi ulice malo odmarali (jer sunce je neumorno pržilo na pozornici) voditelj Klaun Ludek pozvao je okupljene na sudjelovanje u nagradnim igrama. U prvoj od igara nagrada je bila put u Salzburg za dvije osobe u organizaciji jednog od sponzora manifestacije Go Atlas Airtoursa. Nakon što je bila spretnija u održavanju ravnoteže pri vrtnji tanjura na štapu, nagradu je osvojila Sanja Cuculić. U drugoj nagradnoj igri pokrovitelj je bila varaždinska tvrtka Coning, ujedno i zlatni sponzor 5. Dana Samoborskih kremšnita. Za njihov slogan kojim se predstavljaju u Samoboru - "U novi dom tvoj zove te samoborski Perivoj" znao je Milan Binčić, koji je osvojio vikend aranžman za dvije osobe u Hotelu Pagus na otoku Pagu.

Svojih pet minuta na pozornici imali su i nagrađeni osnovnoškolci na ovogodišnjem haiku natječaju posvećenom kremšniti. Najbolji haiku po ocjeni stručnog povjerenstva (Marijan Čekolj, Jadranka Brnčić, Nediljko Boban) napisala je Anita Ocvirek iz 6.c razreda OŠ Milana Langa iz Bregane koja je za svoj razred osvojila "brdo" kremšnita. Drugo mjesto pripalo je Mariji Ivaković (6.d OŠ Samobor), a treće Davoru Vukadinu (6.e OŠ Bogumila Tonija). Pohvaljeni su radovi Marine Babojelić (6.d OŠ Samobor) te Josipe i Danijele Ivkovčić iz Područne škole Noršić Selo OŠ Milana Langa Bregana.

Svi koji su došli na Trg kralja Tomislava mogli su razgledati i ponudu samoborskih obrtnika na štandovima te, naravno, pojesti kremšnitu na već dobro poznatim lokacijama partnera ove manifestacije – i Hotelu Livadić ili u Slastičarnici U prolazu, gdje su kuharice cijeli dan imale pune ruke posla.

Još jednom vrijedi podsjetiti da su pokrovitelji manifestacije bili Grad Samobor i Zagrebačka županija, zlatni sponzori ove godine bili su Coning i Erste banka, partneri Hotel kavana Livadić i Slastičarnica U prolazu, suorganizator Turistička zajednica Grada Samobora, a glavni organizator Samofest iz Samobora. Medijski pokrovitelji bili su Večernji list, Radio Samobor te Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Kraljevi ulice su zbilja kraljevi!

Da nisu samo prolaznici u Samoboru rekao nam je Zlatko Petrović – Pajo iz Kraljeva ulice.

- Krešnite su, kao i uvijek, lijepe i originalne, a i dobre za izgraditi jedan brend, jer uspjelo je već svima povezati kremšnite uz Samobor. Uz Samobor me vežu i sjećanja na ludovanja u prijašnja vremena, kada se ovdje moglo duže raditi u kasno u noć nego u Zagrebu – rekao je Pajo i dodao kako se pripremaju češće dolaziti u Samobor na još jedan festival koji se priprema. Potom smo malo popričali i o glazbi, osobito o skorašnjem Eurosongu, gdje im dobru pjesmu imaju susjedi iz Bosne i Hercegovine. Glede pobjede želi samo da ne bude kuhinje.

Na znanje svima - njihova Romansa dobila je u Rusiji nagradu kao najbolje napisana šansona u 2008. godini pa smo zaključili da su s tom pjesmom otišli godinu dana prerano na Eurosong. Pajo ju je otpjevao na ruskom i ona je zaista odlično sjela među Rusima, a već pripremaju i novu.

- Za Doru ćemo sljedeće godine pripremiti nešto novo – otkrio nam je na kraju Pajo, prije nego što smo ga pustili u hlad na osvježenje. Još je najavio i predstojeći Markov sajam te još dvije manifestacije u organizaciji Kraljeva ulice - dobro poznati zagrebački ulični festival Cest is d' best od 4. do 7. lipnja i Ljeto na Štrosu od 30. svibnja do 30. lipnja.

 

V. Dani Samoborskih kremšnita privukli velik broj posjetitelja na Trg kralja Tomislava

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.