27.03.2009.

Održana 33. sjednica Gradskog vijeća, posljednja u ovom sazivu

Zahvale na kraju

Održana 33. sjednica Gradskog vijeća, posljednja u ovom sazivu

Nakon 33. održane sjednice samoborski gradski vijećnici došli su do kraja rada ovog saziva, budući da su lokalni izbori pred vratima i čeka se odluka Vlade o raspisivanju istih. S mišlju da im je to posljednja sjednica u ovom sastavu, vijećnici i gradska uprava iskoristili su prigodu za zahvale i isprike svima koje su možda povrijedili svojim nastupima tijekom četverogodišnjeg mandata. Zbog toga kao da je i sjednica dijelom izgubila na uobičajenoj žestini i polemikama.

Na početku, reakcije je izazvala rasprava o izmjeni i dopuni GUP-a, jer je Marijan Lukšić (DC) ukazivao da su postojećim stanjem obični građani stavljeni u drugorazredni položaj pa oni u izgrađenom dijelu centra grada ne mogu dograditi čak ni garažu i nadstrešnicu, već za tako nešto moraju financirati izradu kompletnog plana. Zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten rekao je da se u izmjene išlo nakon prijave investitora inspekciji, pa je Ministarstvo Gradu naložilo da prethodnu izmjenu u području Istočnog naselja vrati na prethodno stanje, a odnosi se na članak 12. odluke (Grad je izmjenama želio smanjiti izgrađenost novih objekata za jednu etažu). Dodao je i kako zakon ne omogućava da se novim izmjenama i dopunama mijenja stanje pa će i restriktivne odredbe ostati do novog GUP-a, koji je u pripremi. Zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić pojasnila je i da su restriktivnije odredbe usvojene kako bi se spriječila devastacija središta grada. Željko Koščica (DC) je dodao da sada dolazi do posljedica na koje su oni upozoravali pri izradi GUP-a, a da do toga dolazi zato što nitko ne snosi odgovornost.

Vijećnici su prihvatili odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Sportski park Šmidhen (bivša motokros staza), gdje je planirana zona sporta i rekreacije kao nastavak zone gdje su smješteni nogometni i teniski tereni. Prihvaćena je i odluka o izradi UPU Šmidhen 2, gdje se planira zona rekreacije i turizma kao nastavka zone budućeg vodenog parka. Oba plana je ukratko predstavio u ime izrađivača Zoran Hebar iz Urbanističkog zavoda Grada Zagreba. Također, prihvaćena je i odluka o izradi UPU Radna zona Celine istok.

U nastavku su prihvaćena izvješća o realizaciji programa u 2008. godini iz područja komunalne djelatnosti te poljoprivrede i gospodarstva. Glede potonjeg Željko Koščica je, zbog prijetnje recesije, predložio smanjenje gradskih poreza kako bi se sačuvala radna mjesta. Prihvaćeno je izvješće o financijskom poslovanju Dječjeg vrtića Grigor Vitez, za koje je Josip Berčić (HSS) rekao da je ogledni primjer drugima kako se ono treba sastaviti, s čime su se složili i drugi vijećnici.

Izvješće o radu Savjeta mladih također je izazvalo raspravu, ali ne zbog problema u radu samog Savjeta, već zbog odbijanja samoborskih srednjih škola da provedu dio programa, onaj o prevenciji ovisnosti i edukaciji mladih o spolno prenosivim bolestima. Gradski su vijećnici osudili takvo ponašanje, a Linda Rossini Gajšak (HSLS) predložila je da Gradsko vijeće donese zaključak kojim daju podršku Savjetu mladih u provođenju programa, koji je na kraju predložio gradonačelnik Antun Dubravko Filipec.

Izvješće o radu Komunalca je prihvaćeno uz pohvale vijećnika vladajuće koalicije, dok je pribjedbe imao Željko Koščica tražeći iskazivanje troškova i rashoda i po radnim jedinicama. Tomislav Masten je rekao da su napravljeni značajni pomaci u poslovanju, čestitavši na tome direktoru Marunici, a gradonačelnik Filipec rekao je da se gradnjom nove zgrade stvaraju uvjeti za bolji rad poduzeća.

Sjednice su, kako smo već rekli, obilježile zahvale. Nakon pet mjeseci izbivanja zbog bolesti, u vijećnicu se vratio Tomo Jandrečić i tom prigodom zahvalio na brizi, kao i Lindi Rossini Gajšak i Poglavarstvu na inicijativi da ga se obiđe u bolnici, rekavši da je najveća sreća kada te prijatelji obiđu u bolesti.

Gradonačelnik Antun Dubravko Filipec istaknuo je da su sve rasprave išle prema tome da Gradu i građanima bude bolje i zahvalio svima na dobroj suradnji.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten zahvalio je također na suradnji i ispričao onima koje je možda u žaru rasprava nečim uvrijedio.

Zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić također je zhavalila vijećnicima na predanom i aktivnom radu, ocijenivši da je mandat bio uspješan i da su postavljeni temelji na kojima će sljedeći saziv moći brzo realizirati projekte.

Željko Koščica rekao je da je odustao od pisanog govora, u kojem je htio sublimirati sve ono što nije valjalo i ono što je bilo dobro. Naglasio je da stoji iza svega što je rekao, da je trebao biti još aktivniji i da je trebao ponekad manje popuštati, a podnijeti više prijava. Rekao je i da nije raspravljao radi rasprava, već radi rezultata, te da će nakon četiri godine provedenih u Vijeću i dalje ostati kolege koji će se moći pozdraviti kad se sretnu.

U ime stručnih službi i pročelnika na suradnji vijećnicima je zahvalio tajnik Dragutin Kušić, rekavši da je Vijeće bilo aktivno i konstruktivno.

Na kraju je i predsjednik Gradskog vijeća Boris Makarun zahvalio svima na radu u proteklom četverogodišnjem razdoblju, rekavši da ih može nazvati prijateljima, bez obzira na žučne rasprave koje su uvijek bile, uvjeren je, u interesu građana ovoga grada, ispričavši se onima koje je možda u afektu povrijedio, te zahvalio na praćenju medijima i stručnoj službi koja ih je pratila, počevši od Nade Gorišek koja je vodila zapisnike na svim sjednicama. Na kraju je zaželio svima usvjeh u daljnjem političkom radu. Slijedilo je još zajedničko fotografiranje i ručak za kraj.

Mato Šipuš

Stabilno Vijeće

Ovo će Gradsko vijeće ostati zapamćeno što u njemu, za razliku od nekih prošlih saziva, nije bilo mijenjanja dresova, već je vladajuća koalicija HSLS – HDZ – HNS, uz podršku HSU, imala stabilnu većinu. Dogodile su se, stjecajem okolnosti, tek dvije promjene. Umjesto preminulog Dušana Horvata u vijećničke klupe sjela je Katarina Čop (HSLS), a zbog obveza Darka Glückseliga zamijenio je Željko Razum (HNS).

Aktualni sat

Niti posljednja sjednica ovog saziva nije prošla bez pitanja gradskoj upravi. Linda Rossini Gajšak (HSLS) pitala je što je s odlukom Vlade o prepuštanju bivše Vojarne Taborec gradu Samoboru i izgradnjom željeznice pa je gradonačelnik Filipec rekao kako se i dalje čeka da Vlada tu točku stavi na dnevni red sjednice. Rekao je da se, glede vojarne, i dalje vodi borba da se u nju ne ugura neki drugi sadržaj, kao što je smještaj jedinica interventne policije, a lobira se i dalje za gradnju željeznice, budući da je u rebalansu proračuna došlo do znatnog rezanja sredstava za željeznicu, ali da je samoborska pruga i dalje u planovima. Danijel Horvat (HSLS) zanimao se za daljnje radove u Grdanjcima. Gradonačelnik je odgovorio da su stanovnici Grdanjaca bili u pravu kad su prosvjedovali i da su se nakon toga intenzivirali radovi Samoborke i ŽUC-a, ali da sada problem stvaraju mještani koji su prisvojili i po dva metra koridora ceste te ne dopuštaju da se ona proširi. Zatražio je tu pomoć mjesnog odbora kako bi se što prije osigrala sigurnost školske djece.

Željko Koščica (DC) upozorio je da ni na zadnjoj sjednici nije dobio odgovore na sva prije postavljena pitanja na koja je trebao dobiti pisane odgovore, a ovaj put je upozorio na nelogično postavljene prometne znakove te na loše stanje prometnica nakon zime, apostrofiravši Ulicu Grič. Tajnik Dragutin Kušić odgovorio je na prvi dio kazavši da su odgovori vijećniku dostavljeni, ali da on nije bio zadovoljan odgovorima, što je njegovo pravo. Zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten pojasnio je da će se Ulica Grič u potpunosti sanirati, ali da prije toga svoje radove mora obaviti Vodoopskrba i odvodnja. Marijan Lukšić ponovno je ukazao da se nije riješio problem nogostupa uz OŠ Samobor, a Marica Jelenić je odgovorila da je postupak izvlaštenja u proceduri, ali traži svoje vrijeme. Rješenje će biti kada se probije Vukasovićeva ulica i prometno rastereti to područje.

 

Održana 33. sjednica Gradskog vijeća, posljednja u ovom sazivu

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.