13.02.2009.

Gradsko vijeće Grada Samobora odradilo svoju predzadnju sjednicu

Fantazija preuzela Šmidhen po zakonu

Gradsko vijeće Grada Samobora odradilo svoju predzadnju sjednicu

Iako je na trenutke izgledalo da će ponovno u Gradsku vijećnicu morati doći zaštitari, sjednica Gradskog vijeća privredena je kraju bez tenzija. Ova jedna iskra nastala je nakon replika vijećnika Željka Koščice i zamjenika gradonačelnika Tomislava Mastena u Aktualnom satu kako je tko upravljao gradskom imovinom. Predsjedavajući Boris Makarun tražio je vraćanje u redovne tijekove rasprave, a vijećnik Koščica pozivao se na Poslovnik i svoje pravo davanja primjedbi. Sjednica je prekinuta na10 minuta, da bi nakon toga Željko Koščica rekao da, radi mira u kući, povlači poslovničke primjedbe, a Boris Makarun opozvao traženje da vijećnik napusti sjednicu.

Druga stanka bila je duža, ali je urodila poboljšanjima odredbi u Urbanističkom planu uređenja Gornjeg kraja. Tome je doprinjeo Marijan Lukšić (DC), ukazujući na nelogičnosti i nepreciznosti u planu. Prije svega to se odnosilo na parcelu oko dvorca Podolje (gdje već postoji izgrađenost veća od 400 m2 bruto površine), odredbama o udaljenostima objekata od međa najmanje 3 metra (u slučaju pogona Ghetaldusa tj. nekadašnjeg Kristala, gdje postojeće stanje odstupa od odredbe), te ukazao i na nemogućnost izgradnje dvostranog nogostupa u Rudarskoj dragi, jer je u pojedinim dijelovima nemoguće zadovoljiti uvjet o 8,5 metara prometnog koridora, pa se to ucrtalo na ušrb vodotoka Gradne. Lukšić je rekao i da se neke greške ponavljaju zbog na brzinu donešenog GUP-a, kao što je nepotrebno ucrtavanje nove ceste i odredbe o gradnji potkrovlja. Nakon stanke Poglavarstvo je kao predlagač prihvatilo amandmane kojima se usklađuje tekst odluke, uz zahvalu gradonačelnika vijećnicima. Usvojen je i zaključak da se kartografski prikaz Ulice Rudarska draga uskladi sa stvarnim stanjem. Izrađivač plana, Tomislav Dolečki iz Centra za prostorno uređenje i arhitekturu, pojasnio je i da će se za prostor postojeće gospodarske zone izraditi poseban detaljni plan uređenja kako bi ga izdvojilo iz plana. U važećem GUP-u taj prostor je gospodarska zona, a ing. Dolečki je rekao da se jedino izmjenama i dopunama GUP-a zona može prenamijeniti u zonu sporta i rekreacije.

Gradsko je vijeće prihvatilo zaključke o osnivanju prava građenja za izgradnju i uređenje zabavnog i sportsko-edukativnog parka na nekretninama u vlasništvu Grada Samobora na ukupnoj površini od 68.693 m2. Ta odluka vezana je uz uređenje Šmidhena, a na javnom natječaju jedinu ponudu dostavila je tvrtka Fantazija, koja je i kupila bivši kompleks Šmidhena. Zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten uvodno je istaknuo da se ugovorom pravo građenja daje na rok od 50 godina, uz plaćanje naknade po cijeni od 1,35 kn po kvadratnom metru godišnje. Napomenuo je i da prema zakonu odluka nije morala doći pred gradske vijećnike, ali da je ovo Poglavarstvo željelo potvrdu i Vijeća zbog činjenice da nakon izbora zapravo više neće biti Poglavarstva. Vijećnici Ivana Prohić (HNS), Željko Koščica (DC) i Marijan Lukšić izrazili su bojazan vezano uz pojedine odredbe članaka ugovora, smatrajući da se može dogoditi i ustupanje gradnje trećoj osobi, te ih je zanimao mehanizam zaštite ako se gradnja ne dovrši. Tomislav Masten odgovorio je da su odredbe preuzete iz ugovora koje je Fanzazija sklopila s Fondom za privatizaciju, u kojem postoje zaštitni mehanizmi za takve slučajeve, a i tajnik Dragutin Kušić naveo je odredbe Zakona o vlasništvu koji se primjenjuje u tom slučaju. Zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić rekla je kako je taj projekt od interesa grada i građana, a ugovor i model za susjedno zemljište provodi Vlada Republike Hrvatske, te je dodala da ne postoje nikakve zakulisne igre i da će oživljavanje Šmidhena donijeti ukupno veliku korist za grad. Na kraju su pri glasovanju suzdržani bili vijećnici DC-a i SDP-a.

U nastavku 32. sjednice održane 12. veljače prihvaćene su odluke o obavljanju komunalne djelatnosti kojima Komunalac ubuduće može obavljati i kolodvorske usluge zbog gradnje novog autobusnog kolodvora, prihvaćena je i mogućnost produženja radnog vremena trgovina do 23 sata, te izmjene i dopune građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u kojima se, između ostalog, predlaže i hitna sanacija vodovoda u Rudama.

Na samom kraju Nada Kuhar potvrđena je za ravnateljicu Dječjeg vrtića Grigora Viteza u naredne četiri godine, dok će pričekati imenovanje Miroslava Milonjića za ravnatelja Samoborskog muzeja, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, dok se ne ispitaju sve okolnosti financijskog poslovanja. Kako je rečeno, a potvrdio nam je i ravnatelj Milonjić, sporna je isplata sredstava izvođaču radova na sanaciji zgrade Muzeja, koja su odobrena u Ministarstvu kulture, ali nisu provedena kroz gradsku riznicu.

Mato Šipuš

Aktualni sat

Iz Aktualnog sata izdvajamo pitanje Linde Rossini Gajšak (HSLS) o postavljanju nadstrešnice na stanici na križanju Cesarićeve i Ulice grada Wirgesa u smjeru grada te Danijela Horvata (HSLS) o sanaciji ceste u Grdanjcima. Zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten odgovorio je da je u proteklom razdoblju postavljeno 50-ak nadstrešnica, a u planu su i nove, a zahtjev za postavu treba ići preko mjesnog odbora. Što se ceste u Grdanjcima tiče, tamo je Županijska uprava za ceste planirala zatvoriti promet za kamione, a na sastanku je predloženo da i Grad sudjeluje u financiranju sanacije. Grad Samobor je pristao da plati izradu projekata kojim bi se osigurala sigurnost pješaka dok, rekao je Tomislav Masten, troškove sanacije trebaju snositi ŽUC i Samoborka, čiji kamioni voze materijal iz kamenoloma Škrobotnik. Pitanja o sanaciji cesta imali su i Željko Koščica (DC), Ljiljana Jenko (HSS) i Zlatko Korenčić (HNS), pa im je odgovoreno da će se nastojati sanirati Hrastinska cesta od Sajmišta do Hrastine, utvrditi čiji dio ceste u Drežniku treba sanirati (ŽUC ili Grad) te potom i reagirati. Pročelnik Željko Kovačić rekao je da su najveća klizišta sanirana, a ostalo je još ono na groblju u Rudama. Ostala manja klizišta sanirat će se putem redovnog programa održavanja cesta.

 

Gradsko vijeće Grada Samobora odradilo svoju predzadnju sjednicu

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.