11.09.2018.

HPD Bregana u Zelenoj čistki, najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj

Pripremali teren za poučnu stazu

HPD Bregana u Zelenoj čistki, najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj

Samobor se i ove godine, po šesti puta, pridružio svjetskom pokretu Zelena čistka – Let’s do it Croatia!

Važnost projekta Zelena čistka prepoznali su članovi HPD Bregana koji su uz zainteresirane građane svih dobnih skupina u ponedjeljak 10. rujna čistili područje na kojem će ubuduće uređivati poučnu stazu. Ova akcija čišćenja imala je stoga još i veći značaj.

Riječ je o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, a ujedno je ovo i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj koji se odvija u sklopu svjetskog programa World Cleanup Day. Akciju su podržali JU Zeleni prsten i Grad Samobor.

Svaki lokalni napor pridonosi čišćem i zelenijem sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Nadamo se kako će i ova akcija potaknuti naše sugrađane da cijele godine nastave brinuti o dobrobiti i čistoći lokalne zajednice.

P.A.

 
11.09.2018.

Izborna i konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Samobora

Puno planova za naredno razdoblje

Članovi Skupštine Udruženja obrtnika Samobor okupili su se u ponedjeljak, 10. rujna, u Maloj Jazbini u Mlinu iz bajke kod obitelji Komerički, gdje su održali svoju redovnu izbornu i konstituirajuću sjednicu, na kojoj su izabrani predstavnici obrtnika u tijelima udruženja za sljedeće četverogodišnje mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine.

Jednoglasno je za predsjednika UOS-a ponovno izabran Marijan Karlović, a potpredsjednici su Marija Komerički i Branko Rudolf. Izabrani su i članovi Upravnog odbora, članovi Skupštine te delegati udruženja u Skupštini Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore.

Prije glasanja Karlović je iznio svoj program rada u budućem razdoblju te najavio i nove projekte, koje će poduprijeti i EU: izgradnju i uređenje Eno-gastro centra, podupiranje mladih obrtnika i poduzetnika putem novog poduzetničkog inkubatora u Samoboru Mali tehnopolis Samobor, suradnja s gradovima Samobor, Sveta Nedelja, Općinom Stupnik, Zagrebačkom županijom i Obrtničkom komorom Zagreb, ulaganje u cjeloživotno učenje obrtnika te financijska stabilnost udruženja u narednom razdoblju.

Skupštini su nazočili i brojni gosti: predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, predsjednik OKZ-a Mirza Šabić, predsjednik UOZ-a Antun Trojnar i predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarskog Stipe Bučar, koji su u svojim obraćanjima čestitali novoizabranom vodstvu te najavili još bolju i čvršću suradnju sa samoborskim obrtnicima, a s ciljem unapređivanja poslovanja svih obrtnika i rješavanja brojnih problema koji ih muče. Članovima Skupštine kojima je istekao mandat i onima koji su bili posebno aktivni uručena su priznanja i zahvalnice za njihov dosadašnji rad.

M.K.

 

HPD Bregana u Zelenoj čistki, najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj

Izborna i konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Samobora

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002