31.12.2003.

Blagdanski zvuci tamburice

Ferdići maestralno u 2004.

<i>Blagdanski zvuci</i> tamburice

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu Blagdanski zvuci kojeg su 29. prosinca održali članovi Tamburaškog društva Ferdo Livadić, nastupili su uz tamburaše i Vokalni ansambl Samoborke, Miroslav Živković, Đurđa Pleše, Miroslav Hriberski i Tomislav Novosel, te plesni par Plesnog kluba Samobor, a pod dirigentskim vodstvom Siniše Leopolda, Bojana Pogrmilovića i Franje Severa. Blagdanski zvuci su ove godine zapravo bila dva koncerta u slijedu. Prvi, s početkom u 18 sati, a drugi odmah poslije njega, a oba u kino dvorani Hrvatskog doma. Dva puta u jednom danu samoborski tamburaši su napunili dvoranu i oduševili skoro 1000 svojih vjernih posjetitelja - slušatelja. Kao i uvijek, izvanredno uvježbani i glazbeno savršeni, uljepšali su ovo blagdansko vrijeme mnogim Samoborcima i njihovim gostima iz cijele zemlje, ali i inozemstva.

T.M.

 
31.12.2003.

Realiziran samoborski sportski portal

Samoborski sport na Internetu

Realiziran samoborski sportski portal

Sve se veći broj samoborskih udruga, institucija, poduzeća i inih subjekata odlučuje na izradu svojih web stranica, što više i nije nekakav pomodni trend, već nasušna potreba svakog subjekta koji želi da u javnosti njegov rad bude predstavljen i zapažen. U Samoboru djeluje velik broj sportskih klubova, organizacija i društava, od kojih su se neki već odlučili na izradu svojih web stranica (Ski klub Samobor, Rukometni klub Rudar, Košarkaški klub Samobor, Takewondo klub Samobor), a Samoborski sportski savez konačno je potakao i realizirao svoj "sportski" portal.

Na samom izmaku 2003. godine, 29. prosinca, promoviran je spomenuti web site, na kojem će zainteresiranima biti dostupni svi relevantni podaci i informacije o događanjima u samoborskom sportu.

Na promociji web sitea okupili su se predstavnici samoborskih sportskih udruga, na čelu s predsjednikom Samoborskog športskog saveza Darkom Šimuncem i tajnikom te udruge Jurom Horvatom, a prisutni su bili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Marijan Pehar i samoborski gradonačelnik Žarko Adamek.

O značenju samoborskih sportskih stranica, dostupnima na adresi www.samoborski-sport.hr, govorio je tajnik Juro Horvat, a navigaciju kroz njih i njihov sadržaj predstavio je Dalibor Šver iz Studija Imago, realizatora tog projekta.

Web site sadrži povijesne podatke o samoborskom sportu, podatke o svim djelatnim sportskim subjektima, sportskim objektima i kalendar natjecanja, ali ne i mogućnost svakodnevnog ažuriranja podataka o aktualnim zbivanjima i sportskim rezultatima. Nadamo se da će to u budućnosti biti ispravljeno i "dograđeno".

Gradonačelnik Adamek sa zadovoljstvom je pozdravio sportski web site, a njegovu realizaciju ocijenio je kao još jedan doprinos, ali i potvrdu visoke razine samoborskog sportskog života, ali i njegovog medijskog odraza.

Dakle, želite li znati što je novoga u samoborskom sportu dođite na www.samoborski-sport.hr. Za nadati se je da će stranice biti održavane i redovno ažurirane, te time u potpunosti opravdati svoje postojanje u svijetu Interneta.

Robert Škiljan

 
31.12.2003.

Blagdanski ručak i u Javnoj kuhinji

Svi imaju pravo na Božić

Blagdanski ručak i u Javnoj kuhinji

Božićne blagdane nisu svi dočekali u ozračju, barem prividnog, blagostanja i opuštenosti. Oni koje život nije mazio i koji su se stjecajem različitih okolnosti našli u situaciji da im društvo mora osiguravati osnovne životne potrebe, redoviti su posjetitelji samoborske Javne kuhinje. Međutim, u Gradskom poglavarstvu sjetili su se ove godine i njih, pa su im na sam Badnjak predani prigodni pokloni koji su, barem na taj dan, obogatili njihov redovni obrok i učinili ga donekle "blagdanskim".

Gradonačelnik Žarko Adamek koji je, u pratnji svog zamjenika Joze Grubeše i djelatnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Marijana Kižlina, posjetio Javnu kuhinju i podijelio prigodne poklone, istakao je da svi imaju pravo na blagdanski ručak, a donacija samoborskog poglavarstva je samo mali doprinos u nastojanjima društva da se pomogne onima kojima je najpotrebnije.

R.Š.

 
31.12.2003.

Predstavljena fotomonografija Samobor i okolica

Djelo koje priliči gradu

Predstavljena fotomonografija <i>Samobor i okolica</i>

22. prosinca predstavljena je u Hotelu Lavica fotomonografija Samobor i okolica, u izdanju izdavačke kuće Meridijani. Na predstavljanju ovog vrijednog izdanja, koje u svakom pogledu znači velik doprinos boljem poznavanju samoborskog kraj,a govorili su gradonačelnik Žarko Adamek, rektor zagrebačkog Filozofskog fakulteta dr. Neven Budak, te autori; fotograf Romeo Ibrišević i autorica teksta Petra Somek.

Knjiga sadrži dvjestotinjak Ibriševićevih fotografija koje Samobor i okolicu predstavljaju u, za mnoge, sasvim novom svjetlu. Brojni će Samoborci, a i oni koji misle da Samobor dobro poznaju, s čuđenjem prepoznati detalje uz koje su svakodnevno prolazili, a da ih nikada nisu vidjeli na način na koji ih je vidio Ibrišević kroz objektiv svog fotoaparata.

Za nadati se je da će knjiga pronaći mjesto na policama obiteljskih knjižnica, a da će Grad Samobor i ubuduće imati razumijevanja za slične projekte. Oni Samobor čine gradom i izdvajaju ga iz skupine naselja, koja urbanizirana jesu, ali gradovi, u svoj punini tog značenja - nisu.

Robert Škiljan

FOTO: Autorica Petra Somek u društvu gradonačelnika Žarka Adameka, fotografa Romea Ibriševića i dr. Nevena Budaka

 

Blagdanski zvuci tamburice

Realiziran samoborski sportski portal

Blagdanski ručak i u Javnoj kuhinji

Predstavljena fotomonografija Samobor i okolica

Arhiva 2003

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002