23.12.2003.

Samobor bogatiji za plovilo namijenjeno spašavanju na vodi

Hvali Savu, drž' se kraja!

Samobor bogatiji za plovilo namijenjeno spašavanju na vodi

Od 22. prosinca samoborska je Civilna zaštita bogatija za suvremeni čamac namijenjen spašavanju u vremenskim nepogodama ili nesrećama na vodi. Sredstva u visini osamdesetak tisuća kuna osigurao je Grad Samobor, a plovilo je nabavio državni Odjel za zaštitu i spašavanje.

Čamac će biti pohranjen u prostorima samoborske Vatrogasne javne postrojbe koja će ga, zlu ne trebalo, koristiti prema potrebi.

Primopredaji čamca prisustvovali su predstavnici Odjela za zaštitu i spašavanje, samoborski gradonačelnik Žarko Adamek i zapovjednik Vatrogasne javne postrojbe Mladen Žitković.

R.Š.

FOTO: U kvalitetu čamca uvjerio se je, kao iskusni moreplovac, i sam gradonačelnik

 
23.12.2003.

Samoborski poduzetnički Oskar

Proglašeni najbolji poduzetnici

Samoborski poduzetnički Oskar

U Poduzetničkom centru Samobor u Bregani 20. su prosinca dodijeljene nagrade za najbolje samoborske poduzetnike, popularno nazvane prema holivudskom spektaklu – Samoborski poduzetnički Oskar.

Nagrade se u ovom obliku dodjeljuju prvi put, a direktor Poduzetničkog centra Samobor Miljenko Bošković rekao je da će tradicija biti nastavljena i da će to biti kamen temeljac budućeg nagrađivanja najboljih. Bošković je napomenuo da će dobitnici primiti nagrade s likom grčkog boga Kairosa koji u starogrčkoj mitologiji personificira povoljni trenutak.

Samoborski gradonačelnik Žarko Adamek istaknuo je Samoborsku obrtničku i poduzetničku tradiciju, te aktivnu politiku gospodarskog razvoja koju vodi aktualna gradska vlast. Gradonačelnik je napomenuo da Samobor već četvrtu godinu bilježi pad nezaposlenosti, te je nezaposlenih još samo oko 5 posto, što je znatno manje od hrvatskog prosjeka.

Potom se pristupilo dodjeli nagrada u sedam kategorija, a za to su bili zaduženi glasnogovornica Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo Suzana Mrkobrada, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije Krunoslav Pilko, predsjednik Udruženja obrtnika Samobor Juraj Petrić, samoborski gradonačelnik Žarko Adamek i pročelnik za gospodarstvo Grada Samobora Tomo Gvozdanović.

U konkurenciji za najuspješniju banku, nagradu je osvojila Raiffeisen banka, a u njeno je ime nagradu primila direktorica podružnice Biserka Miklenić – Movačić.

Za najuspješnijeg malog poduzetnika proglašeno je poduzeće Nada, a nagradu je pruzela direktorica poduzeća Nada Šeliga.

Najuspješniji srednji poduzetnik u protekloj godini bila je tvrtka Grič Petrol, a nagradu je preuzeo njen direktor Nediljko Žaja.

U kategoriji za najuspješnijeg velikog poduzetnika nagradu je dobila tvrtka Tornado Bakin – Era, odnosno karlovačka tvrtka koja se povezala sa slovenskim poduzećem iz Velenja koje planira izgradnju trgovačkog centra u Samoboru. Nagradu je primila Valentina Božić.

Za najuspješnijeg je ovogodišnjeg obrtnika proglašen Obrt Karlo, vlasnika Drage Noršića, a najbolji izvoznik je bila tvrtla Feroimpex u čije je ime nagradu s likom Kairosa primio Zoran Legac.

Naposljetku, najuspješnijim inovatorom proglašen je Nikola Petković i njegova tvrtka Vugrinščak.

Mladen Sirovica

FOTO: Dobitnici poduzetničkog Oscara s predstavnicima Grada Samobora i strukovnih udruga

 

Samobor bogatiji za plovilo namijenjeno spašavanju na vodi

Samoborski poduzetnički Oskar

Arhiva 2003

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002