20.12.2003.

Dodijeljene Nagrade za životno djelo Grada Samobora pripadnicima 151. samoborske brigade

Mali znak zahvalnosti za veliko djelo

Dodijeljene Nagrade za životno djelo Grada Samobora pripadnicima 151. samoborske brigade

Za Dan Grada Samobora, u listopadu ove godine, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 151. samoborskoj brigadi dodijeljena je Nagrada Grada Samobora za životno djelo. Na taj je način iskazana zahvalnost građana za sve ono što su pripadnici te postrojbe uradili za osamostaljivanje Hrvatske kroz Domovinski rat.

Sada, pred božićne i novogodišnje blagdane, kad se zbrajaju rezultati protekle godine, Udruga branitelja 151. samoborske brigade na simboličan je način odlučila svojim članovima i pojedinačno uručiti svjedočanstvo o primitku najveće gradske nagrade.

19. prosinca održana je u Poduzetničkom centru Samobor u Bregani Redovna godišnja Skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade, na kojoj su usvojena sva podnesena izvješća o proteklom radu, te prihvaćeni planovi rada za sljedeće razdoblje.

Nakon održane sjednice počela je podjela pretiska nagrade za životno djelo članovima Udruge. Predsjednik Udruge Jurica Rešetar Jurko s nekoliko je uvodnih riječi podsjetio prisutne na ratne zasluge 151. brigade, na žrtve koje su na njenom ratnom putu podnesene, te izrazio ponos i zahvalnost za sve što su njeni pripadnici uradili za svoj grad i za Hrvatsku.

Gradonačelnik Grada Samobora Žarko Adamek podsjetio je na burna i turbulentna politička zbivanja u protekloj godini, te kao svijetli događaj izdvojio dodjeljivanje Nagrade za životno djelo 151. samoborskoj brigadi. Prišlo se podjeli nagrada, a prvi su na redu bili članovi obitelji poginulih pripadnika brigade, koji su kroz suze, s ponosom, primali ovo veliko priznanje.

No, zbog velikog broja pripadnika brigade kojima se nagrada treba uručiti, na spomenutoj je svečanosti to učinjeno samo za dio njih. Ostali će, kako je napomenuo predsjednik Udruge Jurica Rešetar Jurko, nagrade primiti, jedan dio oko Uskrsa, a ostali za Dan brigade.

Nakon dodjele nagrada pripadnici brigade, njihove obitelji, gosti i uzvanici zadržali su se u prostorima PCS-a na domjenku koji je potrajao do kasnih sati. Bila je to još jedna prilika za podsjećanje na burna ratna vremena koja su ostavila velikog traga na svima, ali i odnijela velik broj mladih života. Jednodušno je bilo razmišljanje svih prisutnih: takvih bi druženja trebalo biti više, pa bi nezacijeljene rane možda malo manje boljele.

Robert Škiljan

 
20.12.2003.

Djed Mraz na Trgu kralja Tomislava

Slatkiši na poklon i slika za uspomenu

Djed Mraz na Trgu kralja Tomislava

Djed Mraz osvanuo je u predbožićno vrijeme i na glavnom gradskom trgu. Na svojim je saonicama dovezao slatkiše koje je dijelio djeci samoborskih dječjih vrtića. Slatkiše je osigurala TZ Grada Samobora i samoborsko Gradsko poglavarstvo, a djeca su se s Djedom Mrazom za uspomenu mogla i slikati.

S.S.

 
20.12.2003.

U Dječjem vrtiću Grigor Vitez

Djed Mraz obradovao i one siromašnije

U Dječjem vrtiću Grigor Vitez

19. prosinca je već treću godinu za redom u Dječjem vrtiću Grigor Vitez u Perkovčevoj ulici organiziran dolazak Djeda Mraza, uz dijeljenje poklona djeci iz socijalno ugroženih obitelji. Uz Djeda Mraza nastupila je i Mirjana Jelašac, voditeljica Kazališta lutaka Lutonjica Toporko i večer kao da je za radosne mališane prošla u trenu.

Veselom druženju s djecom prisustvovali su i pokretači akcije, Damir Fabek i Danijela Kalafatić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Marijan Pehar, predsjednik Gradskog vijeća i ravnatelj samoborskog Centra za socijalnu skrb.

I.H.

 
20.12.2003.

Dodijeljene učeničke i studentske stipendije Grada Samobora

Uz pomoć Grada do diplome

Dodijeljene učeničke i studentske stipendije Grada Samobora

I ove je godine, kao i nekoliko godina unatrag, kraj prosinca iskorišten za svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju samoborskih učenika i studenata. U ime Grada Samobora spomenute je ugovore potpisivao gradonačelnik Žarko Adamek, uz asistiranje svog zamjenika Joze Grubeše, pročelnika za društvene djelatnosti Damira Fabeka i njegove suradnice Danijele Kalafatić.

Dodijeljene su dvije vrste stipendija: za nadarene učenike, studente i učenike glazbenih škola i za učenike i studente slabijeg imovinskog stanja.

Nakon završenog natječaja i odluka prosudbene komisije stipendije je dobilo 11 nadarenih učenika, 5 studenata, 1 učenik glazbene škole i 2 studenta na Muzičkoj akademiji.

Kriterije za dobijanje stipendija namijenjenih učenicima slabijeg imovinskog statusa zadovoljilo je ove godine ukupno 8 učenika i studenata.

Gradonačelnik Adamek izrazio je zadovoljstvo dobrim rezultatima samoborskih školaraca i studenata i izrazio nadu da će im dodijeljene stipendije biti od znatne pomoći u njihovom školovanju.

R.Š.

 

Dodijeljene Nagrade za životno djelo Grada Samobora pripadnicima 151. samoborske brigade

Djed Mraz na Trgu kralja Tomislava

U Dječjem vrtiću Grigor Vitez

Dodijeljene učeničke i studentske stipendije Grada Samobora

Arhiva 2003

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002