21.06.2003.

3. športsko natjecanje HRVI Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Najvažnije je družiti se!

3. športsko natjecanje HRVI Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Treće po redu sportsko natjecanje invalida domovinskog rata, koje po svemu sudeći postaje tradicionalno, održano je 20. lipnja u ostakljenom aneksu Samoborske pivnice.

I ovaj su se put invalidi ogledali u sportskim i sportu bliskim igrama, a rezultati su, po disciplinama, bili sljedeći:

ELEKTRONSKI PIKADO

1. Željko Kirin

2. Ivica Belan

3. Damir Pavlić

BELOT

1. Željko Kirin i Stjepan Glavić

2. Mladen Noršić i Damir Pavlić

3. Branko Opačić i Ivica Belan

VISEĆA KUGLANA

1. Marijan Švit

2. Stjepan Miklež

3. Velimir Prosoli

Nakon natjecanja druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

R.Š.

 
21.06.2003.

Članovi Samoborskog jedriličarskog kluba u Grčkoj

Do Itake i natrag

Članovi Samoborskog jedriličarskog kluba u Grčkoj

U utorak, 24. lipnja, u maloj dvorani POU Samobor održano je predavanje uz o pohodu članova Jedriličarskog kluba Samobor u Grčku. Putovanje jedrilicom Perica trajalo je od 10. do 24. svibnja i obuhvatilo je jedrenje od Splita preko Korčule do Krfa, Itake, grčkih otoka pa natrag do Dubrovnika i Splita. Posadu su činili skiperi Nenad Vrhovčak, Alen Šćulac i Damir Mađar, a ostali članovi posade bili su Krsto Berić, Krešo Gunčić, Rajka Križanac i Zrinka Cesarec. Uz predavanje prikazani su film i fotografije s plovidbe.

Najzanimljiviji dio ovog druženja s članovima JKS bio je osvrt Krste Berića na grčku gostoljubivost, pristupačne cijene, te veliku i raznoliku gastronomsku ponudu.

T.M.

 
21.06.2003.

Obilježen Dan antifašističke borbe

Cvijeće i vijenci u znak sjećanja

Obilježen Dan antifašističke borbe

I ove je godine svečanim polaganjem vijenaca i cvijeća na spomenike i spomen obilježja palim borcima u antifašističkom ratu samoborska Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Samobora obilježila Dan antifašističke borbe.

Tijekom dva dana, 21. i 22. lipnja, cvijeće i vijenci polagani su na brojna spomen obilježja, od spomenika palom borcu na Trgu Matice hrvatske do spomen obilježja diljem Grada Samobora, od Kerestinca do Kotara i Budinjaka.

FOTO: Delegacija antifašista kod spomenika palom borcu na Trgu Matice hrvatske

 
21.06.2003.

Zaredala su primanja u Gradskoj vijećnici

Adamek primio školarce, karatiste i šahiste

Zaredala su primanja u Gradskoj vijećnici

Polovica lipnja vrijeme je kad završava školska godina, ali i natjecateljska sezona većine sportova, pa je to prilika za zbrajanje rezultata i primanje zasluženih priznanja. Tada i promet u samoborskoj gradskoj vijećnici iznenada poraste. Gradski čelnici koriste priliku za susrete s najboljima, za razgovor i čestitke.

Tako je bilo i ove godine. Gradonačelnik Žarko Adamek sa svojim suradnicima u petak, 20. lipnja, primio je u tri navrata one najuspješnije.

Prvo je ugostio najuspješnije učenike na državnim natjecanjima (osvajače jednog od prva tri mjesta), njihove voditelje i ravnatelje samoborskih škola. Uz čestitke bilo je riječi o uvjetima u kojima uče i rade naši školarci, a nisu izostala ni obećanja poboljšanja uvjeta u kojima, iako nisu najidealniji, uspjesi ipak ne izostaju.

Nakon njih u Gradskoj su vijećnici primljeni članovi Karate kluba Samobor Maja Janković, Dario Svetić i Davor Mrzak, sudionici Europskog prvenstva u karateu, te šahisti Šah kluba Samobor, koji su svojim nastupima izborili plasman u I. hrvatsku šahovsku ligu.

Svi su oni, uz primjerene poklone, primili iskrene čestitke za postignute uspjehe i zahvalnost gradonačelnika Adameka za dostojno reprezentiranje grada iz kojeg potječu.

Ivica Horvat

FOTO: Najuspješniji školarci (gore), karatisti (u sredini) i šahisti (dolje)

 
21.06.2003.

3. Međunarodni festival vatrometa

Spektakularno i veselo

3. Međunarodni festival vatrometa

Nekoliko tisuća posjetitelja okupilo se u subotu, 14. lipnja, na nogometnom igralištu u Samoboru. Svi su oni došli uživati u trećem po redu Međunarodnom festivalu vatrometa.

Ozračje prije glavnog događaja večeri, veličanstvenih vatrometa, zagrijavali su nastupi popularnih estradnih zvijezda. Prije prvoga od triju vatrometa nastupio je zagrebački hip-hop dvojac Soma dollara. Njihov gost izneneđenja bila je megapopularna slovenska pjevačica i bivša misica, Rebeka Dremelj. Uslijedio je prvi urnebesni vatrometni set koji je oduševio gledatelje. Ivana Banfić uz pratnju banda podigla je sinoć atmosferu do usijanja. Budući da ovih dana obilježava 15 godina na sceni, pjevala je uglavnom stare, svima poznate hitove. Potom su bila još dva veličanstvena vatrometa. Izvodili su ih pirotehničari iz Finske i Estonije te domaćin tvrtka Pirotehnika Mirnovec.

S.S.

 
21.06.2003.

Održana 5. godišnja skupština Lions Cluba Samobor

Nova predsjednica Dijana Serdar

Održana 5. godišnja skupština Lions Cluba Samobor

Na kraju još jedne uspješne Lions godine 10. lipnja održana je u Samoborskim slapovima Godišnja skupština Lions Cluba Samobor. Ova, peta godina postojanja i rada LC Samobor, obilježena je mnogim akcijama i donacijama, kao što je u svom izvješću na skupštini rekla tajnica kluba Ančica Bošnjak Praunsperger. Uz već tradicionalnu akciju Kestenijada povodom Dana bijelog štapa, odrađene su još dvije vrlo uspješne akcije prodaje karata za predstave u Kerempuhu. Prikupljeni novac doniran je Udruzi slijepih, Udruzi invalida Samobora i Svete Nedelje, Mikrodomu Gradskog društva Crvenog križa Samobor, Centru za poboljšanje kvalitete života, POU Samobor, Zavodu za hendikepiranu djecu u Sloboštini, te neurokirurgiji dječje bolnice u Klaićevoj.

Nazočnima se obratio i dosadašnji predsjednik Josip Tomašković koji je podijelio priznanja i zahvalnice pojedincima i radnim organizacijama koje su svojim nesebičnim radom i donacijama pomogle LC Samobor.

Iscrpno financijsko izvješće podnijela je rizničarka Irena Borovečki.

Posljednje dvije točke dnevnog reda bile su razrješenje mandata starog i imenovanje novog predsjedništva za nastupajuću Lions godinu. Za novog, petog po redu, predsjednika Kluba jednoglasnom odlukom izabrana je Dijana Serdar, koja se je zahvalila na imenovanju i prigodnim riječima pozdravila nazočne. Dosadašnji predsjednici LC Samobor bili su prim.dr. Slavko Lovasić, Ančica Bednaršek, Stipe Lucić i Josip Tomašković.

We Serve!

Tekst i fotografija

Dr. Ivica Cvetković

 
21.06.2003.

80 godina HPD Japetić

Vitalni osamdesetgodišnjak još uvijek planinari!

80 godina HPD Japetić

Brojni su planinari i članovi Planinarskog društva Japetić 12. lipnja dupkom ispunili prostor Gradske knjižnice Samobor, a povod je bilo obilježavanje 80 godina tog poznatog društva.

Tom je prilikom predstavljen i novi dnevnik Samoborska obilaznica, kružni planinarski put kroz Samoborsko gorje, koji su pripremili i publicirali Zdenko Kristijan, Darko Domotorffy, Vladimir Novak i Alana Čaplar.

Obilaznica ima 17 kontrolnih točaka u Samoborskom gorju, od kojih obilaznik treba posjetiti najmanje 12 da bi osvojio spomen značku kao nagradu za prijeđeni put.

R.Š.

FOTO: Samoborki planinari predstavili su novi kružni planinarski put kroz Samoborsko gorje

 

3. športsko natjecanje HRVI Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Članovi Samoborskog jedriličarskog kluba u Grčkoj

Obilježen Dan antifašističke borbe

Zaredala su primanja u Gradskoj vijećnici

3. Međunarodni festival vatrometa

Održana 5. godišnja skupština Lions Cluba Samobor

80 godina HPD Japetić

Arhiva 2003

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002