19.04.2003.

Milivoj Marton od Grada Samobora traži naknadu za pretrpljenu duševnu bol

450.000 kuna za olakšanje boli!

Na Općinskom sudu u Samoboru vodi se postupak u kojem Milivoj Marton (zvuči li vam to ime možda poznato?) tuži kompletno samoborsko Gradsko poglavarstvo, koje ga je, navodno, svojedobno, proglasilo ludim! Za tu sitnicu traži i adekvatnu naknadu - 450.000 kuna, ni više ni manje! Zbog čega? Zbog "duševnih boli nanesenih povredom časti i ugleda". Kakav ugled Marton uživa u Samoboru vidljivo je iz rezultata lokalnih izbora na kojima se kandidirao i iz mizerne naklade novina koje izdaje, a moguće počasti proizlaze baš iz tih podataka.

Dakle, kakve su to "duševne boli" i tko mu ih je nanio? Na sjednicama Gradskog poglavarstva nikad se nije raspravljalo ni o Martonu niti o tome postoji ikakav trag. To što je možda netko od članova Poglavarstva u kuloarima spominjao mogućnost "plaćanja psihijatrijskog tretmana tužitelja" može se tumačiti i kao pomoć nevoljniku. Činjenica da je Marton protiv svih članova Poglavarstva podnio kaznenu prijavu na dvadesetak stranica, a koja je odbačena kao neosnovana, budi sumnje u mentalno zdravlje tužitelja. Činjenica je, međutim, da su u tom postupku članovi Gradskog poglavarstva, redom ugledni građani, na policiji bili danima sustavno ispitivani, čime im je kao javnim osobama u politici nanesena velika šteta. Dakle, tko je tu oštećen?

I kakva su to potraživanja? Na osnovi čega je Marton procijenio svoje duševne boli na 450.000 kuna? Za duševne boli izazvane naglom i nesretnom smrću djeteta moguće je, uz dobrog odvjetnika, dobiti naknadu od tridesetak tisuća kuna. Kakve je to boli Marton trpio? Hoće li Marton na sudu priložiti psihijatrijsku ekspertizu i nesumnjiv dokaz o stupnju "oštećenja" i veličini boli? I zašto baš 450.000 kuna? Zašto ne dvostruko više? Ili dvostruko manje? Pozabavimo li se malo matematikom i financijama doći ćemo do interesantnih zaključaka. Odredi li sud "oštećenom" Martonu zatraženu odštetu, samo će od kamata moći živjeti do kraja života! Je li to bila ta vrsta izračuna?

Bilo kako bilo, Marton će spor izgubiti, kao što je izgubio i onaj protiv Roberta Škiljana, a kao što će izgubiti i sve naredne u koje se upleo u svom zgubidanskom životu.

Robert Škiljan

 
19.04.2003.

Josip Burica tužio Samoborfest d.o.o., izdavača Samoborskog glasnika

50.000 kuna za nanesenu nematerijalnu štetu!?

Josip Burica tužio Samoborfest d.o.o., izdavača Samoborskog glasnika

Kako se je proces Robertu Škiljanu primakao kraju, počeo je novi, ovaj put protiv poduzeća Samoborfest d.o.o. izdavača Samoborskog glasnika, kojem je Robert Škiljan urednik.

Josip Burica, bivši zamjenik gradonačelnika iz vremena mandata Ivice Bedeničića tužio je izdavača zbog navodno "povrijeđene privatnosti, dostojanstva, ugleda i časti", a što mu se desilo nakon što je u Samoborskom glasniku, u sklopu satiričkog priloga 13. prase objavljen prilog "Ode žena, a s njom i imovina". Očito je jedna nevina šala teško pogodila Josipa Buricu, koji je mnogo manje osjetljivosti pokazivao kao Bedeničićev zamjenik, u vrijeme dok je, primjerice, Gradsko poglavarstvo na reprezentaciju trošilo 400 - 500 tisuća kuna godišnje. To navodimo samo kao mali podsjetnik na jedno prohujalo vrijeme, koje bi se, po nekim naznakama, moglo i vratiti.

Poduzeće Samoborfest d.o.o. nije se ugledalo na Roberta Škiljana, koji se je u procesu u kojem je nedavno oslobođen branio sam, već je za obranu angažiralo odvjetnički ured Vesne Alaburić, specijaliziran za sudske procese s tog područja.

To znači da se je izdavač najozbiljnije pripremio za obranu, a kako će suđenje biti javno, za njega već sada velik interes pokazuju i sredstva javnog pripćavanja. Po svemu sudeći, obrana će se temeljiti baš na javnoj osobnosti tužitelja, odnosno na njegovoj poziciji u javnom životu Grada Samobora.

Dakako, obrana očekuje i predočenje dokaza za nanesenu štetu, koja, po Buričinoj slobodnoj procjeni, iznosi točno 50.000 kuna.

Stjepan Stanić

 
19.04.2003.

Turističke atrakcije Zagrebačke županije

Kako iskoristiti resurse?

Turističke atrakcije Zagrebačke županije

U dvorani zagrebačkog Hotela International održana je prva javna prezentacija radne verzije studije pod nazivom "Obilježavanje i interpretacija turističkih atrakcija Zagrebačke županije", koju je Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala u suradnji s Institutom za turizam Zagreb.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Lidija Mišćin naglasila je da su turističke atrakcije u Zagrebačkoj županiji vrlo važne zbog blizine Grada Zagreba i slovenske granice. Napomenula je da je ovaj projekt od velikog značaja, jer će unaprijediti turističku opremljenost i sustav informiranja, te olakšati pristup glavnim turističkim atrakcijama.

Voditelj projekta studije Siniša Horak je rekao da je glavni motiv pokretanja projekta činjenica da turistički resursi Zagrebačke županije ne dobivaju odgovarajući značaj, te značajan dio njih nije pretvoren u turističke atrakcije. Konstatirao je da je vrlo malo resursa turistički opremljeno, te da je zadatak ovog projekta kreiranje sustava obilježavanja i interpretacije turističkih atrakcija s ciljem podizanja kvalitete života stanovnika Zagrebačke županije. Horak smatra da nedostaje detaljni pravilnik po kojem bi se utvrdilo kada resurs postaje turistička atrakcija i kada ju treba označiti smeđim znakovima.

Horakov suradnik na projektu Zoran Klarić je objasnio da je nužno uskladiti uobičajene putokaze i smeđe putokaze zato što je broj smeđih znakova ograničen, a u uvjetima niske razine prometnog označavanja u Republici Hrvatskoj oni ne dolaze do izražaja. Turističke atrakcije su podijeljene u tri skupine, ovisno o tome koliko ih još treba opremiti i obilježiti turističkim znakovima. U prvoj su skupini atrakcije koje zadovoljavaju najviše kriterije, a među njima su i zavičajni Samoborski muzej i Grgosova spilja u Otruševcu. U drugoj su skupini atrakcije u kojima će se morati više poraditi na obilježavanju i opremanju, a tu su, između ostalih, i Park prirode Žumberak u Samoborskom gorju, Stari grad Samobor i stari grad Okić. U trećoj skupini koja zahtijeva najviše ulaganja i gdje će se rezultati promatrati dugoročno, navedena je rijeka Sava i Crkva uznesenja blažene Djevice Marije u Samoboru.

Mladen Sirovica

FOTO: Voditelj projekta studije Siniša Horak

 
19.04.2003.

HNS - akcija "Referendum"

Građani za neposredan izbor gradonačelnika

HNS - akcija

U subotu, 26. travnja, na samoborskom glavnom trgu građani su imali prilku izraziti svoje mišljenje o načinu izbora gradonačelnika gradova, načelnika općina i župana. Akciju je pokrenula Hrvatska narodna stranka, koja je i predlagatelj Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave, koji se nalazi u saborskoj proceduri.

Akcija pod nazivom "Referendum" provedena je u svim hrvatskim gradovima, a uz vrlo dobar odziv valja zabilježiti i da su građani velikom većinom poduprli inicijativu HNS-a. Dakle, možda ćemo već na sljedećim izborima gradonačelnika Grada Samobora birati neposrednim putem, te time izbjeći postizbornu međustranačku kombinatoriku oko izbora prvog i najodgovornijeg čovjeka Grada.

Robert Škiljan

FOTO: Tajnica samoborskog HNS-a Stajka Mikulčić bila je zadovoljna odzivom građana na "Referendum"

 
19.04.2003.

Samoborski liberali anketirali građane o smještaju buduće tržnice

Tržnicu ostaviti u centru grada!

Samoborski liberali anketirali građane o smještaju buduće tržnice

Na Veliku subotu, 19. travnja, članovi Liberalne stranke Ogranka Samobor, tradicionalno su dijelili Uskršnje pisanice građanima Samobora. Ugodno druženje sa Samoborcima iskorišteno je za anketiranje građana o novoj lokaciji tržnice, koja bi se, prema predloženom Generalnom urbanističkom planu, trebala graditi uz sadašnju robnu kuću.

Rasprava o GUP-u počinje za otprilike mjesec dana, a kroz javnu će raspravu svatko moći izraziti svoj stav, kako o pitanju lokacije tržnice, tako i o ostalim ponuđenim rješenjima razvoja Grada Samobora u narednom desetljeću.

I.H.

FOTO: Među anketiranima našao se je i novi samoborski gradonačelnik Žarko Adamek

 
19.04.2003.

Samoborskoj policiji poklonjen fotokopirni stroj

Kvalitetan rad se isplati

Samoborskoj policiji poklonjen fotokopirni stroj

U prostorijama Turističke zajednice Grada Samobora, policijskoj postaji Samobor je poklonjen fotokopirni stroj od strane Turističke zajednice, a poklon je uručio direktor Ureda turističke zajednice Marijan Dumić. Radi se o fotokopirnom stroju Canon 7161 za kojeg je Dumić rekao da spada u novu generaciju strojeva. Taj poklon je nagrada samoborskoj policiji za dobro odrađen posao tijekom ovogodišnjeg Fašnika, kad je u Samoboru tradicionalno "ludnica". Poklon je u ime samoborske policijske postaje primio njen načelnik Zoran Cvetnić.

Mladen Sirovica

 
19.04.2003.

Tjelovježbom do zdravlja

Prvi fitness centar protiv droge

Tjelovježbom do zdravlja

U srijedu, 23. travnja, u Samoboru u Langovoj 41 otvoren je prvi anti-drug

fitness centar u Hrvatskoj. Program centra "Outfit" razradio je Vanja

Rađenović-Fijan, a isti je podržao Ured za zdravstvo Zagrebačke županije.

Vježbom se može liječiti, ali i spriječiti ovisnosti, pogotovo napornim

vježbama iz ovog programa, koje omogućuju tijelu izlučivanje blagotvornih

endorfina. Osjećaj ugode, te uzgredne zdravstvene koristi bavljenja ovom

disciplinom potakle su spomenuti Ured da odvoji i financijska sredstva za

provođenje programa koji neće biti ograničen samo na našu županiju, već će

biti ponuđen i drugim zainteresiranim hrvatskim institucijama. U posljednje

se vrijeme ovaj program našao i u ponudi Savjetovališta za prevenciju

ovisnosti i rad s ovisnicima Samobor, a otvaranju centra su, uz vlasnika i

autora projekta Rađenovića, bili prisutni predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Mario

Pehar, te ispred Zagrebačke županije Drago Plečko.

I.H.

 
19.04.2003.

45. godišnjica Osnovne škole Samobor

Ponovno zajedno

45. godišnjica Osnovne škole Samobor

16. travnja u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor svečanim je koncertom obilježen vrijedan jubilej OŠ Samobor, 45 godina njenog postojanja.

Zbor Osnovne škole Samobor pod ravnanjem je Danice Gospodarić otpjevao hrvatsku himnu, a zatim je prisutne pozdravila ravnateljica škole Vesna Lokner-Kralj. Istakla je dugu i uspješnu tradiciju škole, te izrazila zadovoljstvo ovim susretom generacija koji je spojio one koji su nekad pohađali Osnovnu školu Samobor i one koji to čine sada.

Voditelji programa su nabrojali mnoge danas poznate i uspješne ličosobe koje su pohađale Osnovnu školu Samobor. U ime Gradskoga poglavarstva pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek čestitao je ravnateljici na ovoj hvalevrijednoj obljetnici, ujedno se ispričavajući u ime gradonačelnika Žarka Adameka koji nije mogao doći. Čestitke su uputile i Osnovna škola Bogumil Toni, te Osnovna škola Rude. Događaj su uveličale i popularne ˛Samoborke˛, pod ravnanjem Željka Bradića. Od samoborskih pjesnika nazočnima su se predstavili Gordan Črpić, Milan Žegarac-Peharnik, Miroslav Burić i Vanda Vandekar-Bartulica.

Mladen Sirovica

 
19.04.2003.

Iz Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje

Nadzornik - volonter

Iz Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje

Samoborsko gorje i Žumberačko gorje protežu se na 333 km2. Zbog svoje prirodne i kulturne baštine 1999. godine to područje je proglašeno Parkom prirode i proteže se kroz dvije županije: Zagrebačku i Karlovačku.

U Slanom Dolu u zgradi uprave Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje 4. travnja je pred zanemarivim brojem (1) pozvanih novinara predstavljen novi program suradnje prijatelja prirode s djelatnicima Parka pod nazivom: Nadzornik volonter. S programom su novinara upoznale simpatične i susretljive djelatnice Parka prirode Biljana Janev Hutinec - stručna voditeljica i stručne voditeljice - referenti Zrinka Mesić i Iva Antolić. Taj zanimljiv pokušaj suradnje sastoji se od nekoliko manjih podprograma. To su "Eko-ročnik" gdje se u sklopu programa može služiti vojni rok u Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje.

"Traže se...živi" gdje se Parku prirode može pomoći u nadgledanju ugroženog i zaštićenog svijeta na taj način da ako vidite ugroženu vrstu koja je objavljena na letku, ispunite obrazac i pošaljete u upravu Parka. Zatim "Fotosafari", kojem samo ime govori da vam je potreban fotoaparat kojim ćete ovjekovječiti prekrasne krajolike, ljude, životinje, biljke, gljive i druge ljepote, te ih poslati na adresu uprave Parka ili na e-mail foto@ppzsg.org. Najbolje fotografije će biti objavljene na web stranicama www.ppzsg.org.

Bit će tu "Školjkaši umjesto školjki" i "Zelena tužibaba" koji će svaki na svoj način ukazati na neprestano i sustavno onečišćavanje potoka, špilja i ponikvi koji su postali divlja smetlišta, kako zbog loše ili nikako organiziranog odvoza smeća, tako i zbog needuciranosti lokalnog pučanstva. Tako je u sklopu programa "Školjkaši..." predviđeno čišćenje lokvi na području Parka. Lokve je uglavnom napravio čovjek za napajanje stoke, a kako stoke danas ima vrlo malo, one su se počele zatrpavati. Zatrpavanjem lokvi su mnogi vodozemci i školjkaši ostali bez svog staništa. Na "Tužibabu" možete u svako doba dojaviti nepoželjne pojave ili nedozvoljene radnje (bespravna izgradnja, divlje deponije otpada, krivolov, uništavanje prirodnih staništa i vrsta...). "Tužibaba" ima broj 01 3324 514, a ima i e-mail zeleni@ppzsg.org.

I na kraju, tu je program "Gorski plastovi" o tradicionalnom načinu gospodarenja ovog kraja, uz kojeg su vezani razni običaji. U sklopu programa bit će organizirane akcije košnja livada, sakupljanja sijena i druge, a i radionice kao što je izrada škope (poseban način izrade krovnih 'crjepova' od stabljika raži).

Proljeće je donijelo i početke ostvarivanja programa "Nadzornik volonter" i to akcijom "Školjkaši umjesto školjki" na potoku Kupčini 15. ožujka gdje je sakupljeno preko 30 tona otpada (oko 120 olupina automobila!).

Tomislav Marvar

FOTO: Biljana Janev Hutinec u malom prikazu Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje na 60 m2 u prizemlju upravne zgrade Parka. Na izložbi možete vidjeti sve zanimljivosti Parka, od prave spilje preko rijeka ponornica do neizostavne veze stanovnika i njihovog tradicionalnog načina života s prirodom koja ih okružuje.

Tomislav Marvar

 
19.04.2003.

Iz Savjetovališta za prevenciju ovisnosti i rad s ovisnicima

Lions klub Samobor darovao stolice

Iz Savjetovališta za prevenciju ovisnosti i rad s ovisnicima

Od 31. ožujka samoborsko je Savjetovalište za prevenciju ovisnosti i rad s ovisnicima bogatije za dvanaest udobnih stolica. Toliko, naime, i broji jedna otvorena grupa, a toliko ih je i kupljeno zahvaljujući donaciji Lions kluba Samobor. Njegovi su članovi svojim radom prikupili oko 2.500 kuna i kupljeno je ono što je u ovom trenutku najpotrebnije - spomenute stolice.

Prošle je godine na isti način Savjetovalište postalo bogatije za računalo, a suradnja se, kako je vidljivo, nastavila i u ovoj godini.

Djelatnice Savjetovališta, Katarina Gerbl i Miljenka Plečko zahvalile su predstavnicima Lions kluba Samobor, tajnici Ančici Bošnjak i članu Ivici Cvetkoviću, a nisu mogle ne spomenuti g. Branka iz trgovine "Jelica", koji je stolice dovezao s parkirališta robnog centra.

Ivica Horvat

 
19.04.2003.

Dani graditeljstva, arhitekture i urbanizma

Prošlost, sadašnjost i budućnost gradnje u Samoboru

Dani graditeljstva, arhitekture i urbanizma

U organizaciji Poduzetničkog centra Samobor d.o.o., otvoreni su dani graditeljstva, arhitekture i urbanizma za područje Samobora, Sv. Nedelje i Stupnika i to u trajanju od 28. - 30. ožujka. Projekt je pokrenut u svrhu poticanja i olakšavanja komunikacije u području graditeljstva.

Okupljene na otvorenju prvo je pozdravio direktor Poduzetničkog centra Miljenko Bošković, koji je naglasio da PCS ovom priredbom uspostavlja kontinuitet izložbenih projekata.

Prisutnima je dobrodošlicu poželio i Juraj Petrić, predsjednik Udruženja obrtnika Samobor, rekavši da je zadovoljan time što je projekt uspješno ostvaren. Ivan Petko iz Obrtničke komore Zagreb izrazio je želju da projekt i suradnja obrtnika postanu tradicionalni. Jedan od inicijatora ovog projekta, Mladen Noršić rekao je da su ograničeno vrijeme i sredstva uzrokovali nepotpunost nekih podataka, ali da je ovo pionirski pothvat koji će se razvijati i svake godine poboljšavati. Krunoslav Markovinović, načelnik Općine Sveta Nedelja misli da je nužna dobra lokalna suradnja Samobora i Svete Nedelje što ovakvi događaji potiču, a Adolf Paar, član Nadzornog odbora PCS-a i član Gradskog poglavarstva smatra da će organizacija projekata ovakvog tipa biti od velikog značaja za sve poduzetnike i obrtnike. Naposljetku je novoizabrani samoborski gradonačelnik Žarko Adamek službeno otvorio Dane graditeljstva, arhitekture i urbanizma.

Projekt je tematski podijeljen na tradiciju, sadašnjost i viziju budućnosti i na njemu sudjeluje više od 500 poslovnih subjekata. Posebno vrijedi istaknuti dio vezan uz prošlost - izložbu mape tradicionalne gradnje, tiskane 1905. godine.

Buduće vizije su opisane kao inovacija, alternativa i inicijativa. Sektor inicijative se odnosi na Sveučilište Marka Marulića, čije bi sjedište trebalo biti u Samoboru, a čiji osnivač je Udruga nastavnika Hrvatskih studija. Kao najvažniji kapitalni projekt, osim spomenutog sveučilišta, ističe se gradnja željezničke pruge Bregana – Samobor – Podsused, dužine 15,5 kilometara.

Mladen Sirovica

FOTO: Prisutne je u ime organizatora, Poduzetničkog centra Samobor d.o.o. pozdravio direktor Miljenko Bošković

 
19.04.2003.

Skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

Zadovoljstvo rezultatima - moglo bi i bolje

Skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

28. ožujka održana je u dvorani Glazbene škole Godišnja skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora. Na skupštini je izraženo zadovoljstvo ovogodišnjim povećanjem proračuna za javne potrebe u tehničkoj kulturi, no to je još uvijek nedovoljno za vrhunske rezultate, za koje, kako poručuju iz Zajednice, u Samoboru postoje dobri temelji.

Od strane Grada Samobora skupštinu su pozdravili zamjenik gradonačelnika Drago Plečko i Marijan Kižlin, a od strane ZTK Zagrebačke Županije predsjednik Zdenko Šroler i Vinko Vratić. Ovogodišnja priznanja za razvoj tehničke kulture u Gradu Samoboru dobili su prof.dr. Ante Markotić, gđa. Marija Dujmović, prof. Damir Fabek, gosp. Marijan Majdak i zlatni inovator Tomislav Vojvodić.

Iz ZTKGS poručuju da bi se trebalo krenuti putem osnivanja Centra tehničke kulture, koji bi stručno i edukativno podržavao tehničke vještine i znanja.

Krunoslav Znika dipl.ing.

 
19.04.2003.

Protesti HVIDRE nakon izricanja presude Norcu i "Gospićkoj skupini"

Umjesto blokade - dijeljeni leci

Protesti HVIDRE nakon izricanja presude Norcu i

Protestirajući protiv nepravomoćne presude Županijskog suda u Rijeci, izrečene generalu Mirku Norcu i ostalima iz "Gospićke skupine", pripadnici HVIDRE Zagrebačke županije dijelili su 27. ožujka vozačima koji su se kretali Podsusedskim mostom prigodne letke. Učinjeno je to umjesto blokade prometa, a što je bilo najavljivano nekoliko dana ranije.

Kod Podsusedskog se mosta okupilo dvadesetak pripadnika HVIDRE, a pridošli policajci nisu imali posla. Zaprječavanja prometa nije bilo, a time ni mogućeg sukoba koji bi prisutnim novinarima i fotoreporterima opravdao izlazak na teren.

U letku koji je dijeljen odaslana je jasna poruka: aktualna je vlast izdajnička, a spomenute su presude rezultat pritiska na sud.

R.Š.

 
19.04.2003.

Predavanja: Drago Plečko o jogi i jogijima

Očistiti um - osloboditi potencijale

Predavanja: Drago Plečko o jogi i jogijima

Samoborski dogradonačelnik u ostavci Drago Plečko po svemu sudeći nakon napuštanja političkih dužnosti vraća se svojim prijašnjim aktivnostima, među kojima su i predavanja. Ovaj puta, 25. ožujka, predstavio je svoju knjigu "Moji susreti s jogijima".

Temelj joge je, kako je rekao Plečko, vjerovanje da čovjek ne može osloboditi svoje pune potencijale, te spoznati svoju stvarnu prirodu dok mu je um zaokupljen mislima. Nalikuje to na platno za koje ne znamo kakve je boje dok na njemu gledamo filmsku projekciju. Joga predstavlja disciplinu kojoj je cilj dovesti um u stanje koje omogućuje maksimalno korištenje ljudskih potencijala i nije nikakva religija, pa i nije u sukobu s kršćanstvom, kako neki misle.

Kao i uvijek, vrlo tečno i potkrijepljeno intrigantnim primjerima, predavanje za četrdesetak Samoboraca bilo je pravo osvježenje. Plečko je govorio o stanjima svijesti i drugim aspektima joge.

POU Samobor nastavlja s predavanjima "na rubu znanosti" i to predavanjem akademika Vladimira Paara.

T.M.

 

Milivoj Marton od Grada Samobora traži naknadu za pretrpljenu duševnu bol

Josip Burica tužio Samoborfest d.o.o., izdavača Samoborskog glasnika

Turističke atrakcije Zagrebačke županije

HNS - akcija "Referendum"

Samoborski liberali anketirali građane o smještaju buduće tržnice

Samoborskoj policiji poklonjen fotokopirni stroj

Tjelovježbom do zdravlja

45. godišnjica Osnovne škole Samobor

Iz Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje

Iz Savjetovališta za prevenciju ovisnosti i rad s ovisnicima

Dani graditeljstva, arhitekture i urbanizma

Skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

Protesti HVIDRE nakon izricanja presude Norcu i "Gospićkoj skupini"

Predavanja: Drago Plečko o jogi i jogijima

Arhiva 2003

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002