25.01.2003.

U Samoboru otvorena Međunarodna revija dokumentarnog i promidžbenog filma

Nanuk 2003.

U Samoboru otvorena Međunarodna revija dokumentarnog i promidžbenog filma

28. siječnja u Samoboru je, u velikoj dvorani Hrvatskog doma, u prisustvu veleposlanika Češke i delegacije bugarskog veleposlanstva u Hrvatskoj, svečano otvorena dvodnevna Međunarodna revija dokumentarnog i promidžbenog filma Nanuk - Samobor 2003. Projekcije predviđenih četrdesetak filmova počele su dan prije u 14 sati, a nakon svečanog otvorenja na kojem su prisutne pozdravili zamjenik gradonačelnika Drago Plečko i dožupanica Zagrebačke županije Mirjana Mataušić-Pišl, otvorena je u Samoborskom muzeju izložba fotografija Davora Šarića "Dvanaest Veronikinih rubaca".

Ivica Horvat

FOTO: Inicijator revije Dražen Sladić

 
25.01.2003.

Od 21. veljače do 4. ožujka - 177. Samoborski fašnik

PODELI MASKE PA VLADAJ DO DASKE!

Od 21. veljače do 4. ožujka - 177. Samoborski fašnik

Prema riječima Marijana Dumića, direktora Turističke zajednice Grada Samobora i ovogodišnjeg organizatora 177. Samoborskog fašnika, najveća samoborska turistička priredba trajat će od 21. veljače do 4. ožujka. Pod vlašću Princa Fašnika i ostalih živopisnih likova i uz moto "Podeli maske, pa vladaj do daske", gostima i građanima Samobora obećano je puno zabave, smijeha i dobrog raspoloženja.

Na konferenciji za medije, koja je održana u Samoborskoj pivnici i sam gradonačelnik Grom najavio je svoju kratkotrajnu smjenu, te naglasio kako će od sveg srca podržati novu vlast. Uvjeren kako ga i nakon Fašnika čeka njegovo mjesto, ustvrdio je kako se ne treba plašiti ovakvih promjena.

Predviđeno je da se ove godine glavna pozornica smjesti ispred zgrade Poglavarstva, a 12 dana ludovanja u Samoboru koštat će oko 1,6 milijuna kuna.

I.H.

 
25.01.2003.

Promoviran novi broj Žumberačkog krijesa

26 godina o ljepotama i zapostavljenosti Žumberka

Promoviran novi broj Žumberačkog krijesa

U Gradskoj galeriji u Jastrebarskom predstavljen je novi broj Žumberačkog krijesa. Almanah čiji prvi broj je tiskan prije 26 godina nastoji tiskanom riječju očuvati bogatstvo Žumberka i njegovu baštinu. O ljepotama, ali i zapostavljenosti Žumberka napisani su brojni članci, no, stojdraški župnik Mile Vranešić na predstavljanju Žumberačkog krijesa ustvrdio je kako je Žumberak buduća rezidencijalna četvrt Zagreba.

U istom prostoru otvorene su i izložbe fotografija s motivima Žumberačkog i Samoborskog gorja Romea Ibriševića, žumberačkog veza, te tradicijske žumberačke kuće, suvenira koji izrađuje obitelj Subić iz Stojdrage.

S.S.

 
25.01.2003.

Svemir u Samoboru

O postanku galaksija i kvazara

Svemir u Samoboru

U maloj dvorani POU Samobor u utorak, 21. siječnja počela je, pod zajedničkim nazivom Mala škola astronomije "Beskraj", serija predavanja o svemiru. Organizatori predavanja su POU Samobor i Društvo inženjera i tehničara Samobor. Tema prvog predavanja, popraćenog projekcijom fotografija načinjenih teleskopom Hubble, bila je postanak svemira, galaksija i kvazara. Izuzetno velik broj zainteresiranih, njih više od 50, bio je vrlo zadovoljan jednostavnim i efektnim predavanjem Vjekoslava Babića, člana zagrebačkog Astronomskog društva "Ad Infinitum".

Predavanja će se održavati redovito svakog utorka, s početkom u 19 i 30 sati, u maloj dvorani POU Samobor, do kraja veljače 2003.

T.M.

 
25.01.2003.

Otvoren autocentar Renault

Auto kuća godine u Samoboru

Otvoren autocentar Renault

10. siječnja Samobor je dobio novi prodajno - servisni autocentar uglednog proizvođača automobila Renault. Baš Renault već nekoliko godina za redom bilježi najbolju prodaju svojih automobila na hrvatskom tržištu. U prošloj ih je godini prodano 13.500, što je porast od 17,3% u odnosu na prethodnu godinu. Valja naglasiti i da su njegovi tipovi posljednjih godina u pravilu proglašavani automobilom godine. Tako je bilo i prošle, kad je to prestižno priznanje dobio Renault Megane II.

Koncesiju za prodaju i ovlašteno održavanje automobila marke Renault u Samoboru dobio je Miro Vasilj, čija se firma, na uglu Ulice grada Wirgesa i Zagrebačke ulice, već desetljećima bavi servisiranjem automobila.

U prostorijama novootvorenog centra okupio se je velik broj Vasiljevih poslovnih partnera, financijskih ustanova koje ga prate, predstavnika Grada Samobora, te potencijalnih korisnika usluga njegovog auto centra.

Miro Vasilj pozdravio je prisutne zahvalivši svima koji su mu pomogli u realizaciji ovog projekta, a posebno predstavništvu Renaulta u Hrvatskoj, na čelu s predsjednikom uprave Jean Michael Siereom.

Ovaj potonji izrazio je zadovoljstvo što je baš Miro Vasilj dobio koncesiju za rad na prodaji i održavanju vozila marke Renault u Samoboru i naglasio da je samoborski prodajno - servisni centar izgrađen u skladu s najvišim europskim standardima.

Robert Škiljan

FOTO: Predsjednik uprave Renaulta za Hrvatsku Jean Michael Siere i Miro Vasilj iskazali su izuzetno zadovoljstvo novootvorenim prodajnim i servisnim centrom

 
25.01.2003.

Skupština Turističke zajednice Grada Samobora

Sve po starom

Skupština Turističke zajednice Grada Samobora

Na samom kraju 2002. godine, 30. prosinca, u restoranu "Gabreku" održana je redovna Skupština Turističke zajednice Grada Samobora. Na dnevnom redu bilo je Izviješće o radu u 2001. godini i Financijsko izviješće za 2001. godinu.

Skupštinari su bez velikih primjedbi prihvatili oba izviješća, prema kojima je u 2001. godini ostvareno oko 894.000 kuna prihoda, od čega od članarina i naknada 841.000 kuna. Potrošeno je oko 550.000 kuna, pa je zabilježem višak prihoda nad rashodima od oko 344.000 kuna. Vrijedi napomenuti da te godine Turistička zajednica nije bila organizator Fašnika, što se je odrazilo i na prihodovnoj i na rashodovnoj strani izviješća.

U Prijedlogu programa aktivnosti za 2003. godinu pobrojane su (budimo precizniji, prepisane su) sve aktivnosti koje se već godinama nalaze u tim i sličnim planovima, a s kojima se nitko i ne misli ozbiljno pozabaviti. Njihov spisak, od informativnog panoa na Trgu kralja Tomislava do postera Grada Samobora, podugačak je. No, skupštinari na to gledaju s uobičajenom dobrohotnošću, dok znatno više entuzijazma pokazuju u onom što slijedi nakon Skupštine. Radi se, naravno, o domjenku uz jelo i piće.

Skupštinare je pozdravio i gradonačelnik Pavao Grom, očito zadovoljan harmoničnim ozračjem koje je na Skupštini vladalo. Naviknut na propitkivanja za svaku lipu ili neostvareno obećanje, opustio se je u blaženom raspoloženju opće nezainteresiranosti. Prigovorio je jedino na ono što skupštinare nije nimalo smetalo, a to je da se na kraju 2002. godine prihvaća izvijeće o radu za godinu koju su već svi zaboravili, za 2001. Predložio je zato da se izvješća podnose u travnju ili svibnju, do kada se trebaju i završiti, na što su svi klimnuli glavom, po čemu je bilo jasno da će opet biti po starom. Izviješće o radu za 2002. godinu naći će se tako na dnevnom redu negdje na ulasku u 2004. godinu.

A do onda, tko živ, tko mrtav.

Robert Škiljan

FOTO: Gradonačelniku Gromu očito je pasalo harmonično ozračje u kojem je protekla Skupština Turističke zajednice Grada Samobora

 

U Samoboru otvorena Međunarodna revija dokumentarnog i promidžbenog filma

Od 21. veljače do 4. ožujka - 177. Samoborski fašnik

Promoviran novi broj Žumberačkog krijesa

Svemir u Samoboru

Otvoren autocentar Renault

Skupština Turističke zajednice Grada Samobora

Arhiva 2003

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002